Ugrás a tartalomra

Átadtuk a felújított Rózsalevél utcát

Bár a mondás szerint a türelem rózsát🌹 terem, a cinkotaiak esetében most egy új utat eredményezett!🚙

Ahogy az átadón Kovács Péter polgármester elmondta, régi adósságot sikerült törleszteni a Rózsalevél utca Szabadföldi út és Georgina utca közötti részének felújításával, annál is inkább, mert Szász József alpolgármester, a kerület körzeti képviselője régóta küzdött emiatt a leharcolt rövid szakasz miatt. Nem is csoda, hiszen gyerekként ebben az utcában nőtt fel, és ahogyan elmondta, az átkosban még a földutat a por ellen fáradtolajjal locsolták fel... Képzelhetik az édesanyák örömét, amikor a focizás után olajtól csatakosan értek haza a labdazsonglőrök! ⚽ De arról is nosztalgiázott, hogy még a járdát is kalákában építették együtt a helyiek.

Bár a közösségi erőfeszítésnek a mai napig van létjogosultsága, szerencsére ezek az idők már elmúltak.

Hálásak vagyunk Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselőnek, hogy a szívén viseli a kerület sorsát, és a Budapesti Útépítési Programnak is köszönhetően jó úton halad a közös terv, miszerint a Kertváros legyen a legélhetőbb budapesti kerület.

Ugyan többször büszkén elmondtuk már, hogy Cinkotán elfogytak a földutak, ám ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni, csak az tudja mekkora munka áll e mögött, aki itt él. Akárhogyanis, csak a jó gazdára bízzák rá a terményt, és a XVI. kerületi Önkormányzat eddig mindig bizonyított.

Kívánjuk, hogy leljék örömüket az új útban!