Ugrás a tartalomra

Átadtuk a Thököly utat

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb és legjelentőségteljesebb útfelújításának is pont került a végére, jóval a kivitelezési határidő előtt átadhattuk a kiemelt forgalmat bonyolító, 1022 méter hosszú, sashalmi Thököly utat.

A közel 600 millió forint összköltségű, teljes egészében kormányzati támogatásból finanszírozott felújítás során mintegy 900 méternyi csapadékcsatorna, 51 víznyelő, 2 új gyalogos-átkelőhely és több mint 3000 négyzetméter térkő járda is épült.

Ahogyan Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő összefoglalta, valójában Sashalom főutcáját sikerült méltó módon felújítanunk a kerületrész közelgő 100 éves évfordulójára.

Az pedig így november vége felé külön öröm, hogy a lakosok immár zavartalanul közelíthetik meg a piacot, és kezdhetik meg az ünnepek előtti készülődést.

Mint többször is írtam róla, a Rózsa utca és a Magtár utca mellett ez a harmadik út, amit a főváros helyett újít fel a Kertváros, ezek elkészültével Sashalom, Rákosszentmihály és Cinkota kiemelt jelentőségű útjain lesz komfortosabb és biztonságosabb a közlekedés.