Ugrás a tartalomra

Átadtuk az energetikai korszerűsítésen átesett Napraforgó Család- és Gyermekjóléti Központ, illetve Szivárvány Bölcsőde közös épületét

Mint bizonyára tapasztalják, az Önkormányzat minden évben sok gondot fordít a felügyelete alá tartozó intézmények korszerűsítésére, felújítására. Nincs ez másként idén sem, amikor az elszabaduló rezsiárak miatt az épületek energetikai korszerűsítésére fektetve a hangsúlyt, majd egy tucatnyi épületnél összességében több mint egymilliárd forintot költöttünk tető- és homlokzatszigetelésekre, kazáncserékre és napelemrendszer-telepítésekre. 

Elsődleges szempont volt a kivitelezésekben, hogy a kertvárosiaknak és az intézmények dolgozóinak a lehető legkisebb kellemetlenséget okozva végeztessük a felújításokat, éppen ezért megnyugtató volt a mai átadón hallgatni Hanuláné Kurdi Ágnest, a Napraforgó Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjét, aki beszámolt róla, hogy a nyári leállásra időzített átalakítás ideje alatt is meg tudták tartani táboraikat és az építkezésen dolgozók maximálisan tiszteletben tartották az intézmény működési rendjét.

Különösen nagy kihívást jelentett a kivitelezés koordinálása, hiszen a családsegítő központ közös épületegyüttest alkot a Szivárvány Bölcsődével, így egy füst alatt két intézményt tudtunk energetikailag modernizálni, aminek az összköltsége elérte az 53,4 millió forintot.

Intézményvezető asszony kijelentését Ács Anikó alpolgármester is csak megerősíteni tudta, aki a nyáron személyesen többször is végigjárta a beruházásokat, hogy saját szemével győződjön meg a munkálatok és az intézmények zavartalan működéséről.

Bízunk benne, hogy mindenki megelégedésére szolgál majd a Napraforgó új épülete, ami amellett, hogy immár költséghatékony, egyúttal komfortosabb és a megszépült külseje miatt megjelenésében is csinosabb, barátságos hangulatot áraszt.

Ezután is forduljanak bizalommal a családsegítő elhivatott munkatársaihoz, akik ott segítenek, ahol csak tudnak!