Ugrás a tartalomra

Átaduk a 4 új csoportszobával bővült Napsugár Bölcsődét

Kerületünk vezetése közösen adta át ma délelőtt a négy új csoportszobával bővült Napsugár Bölcsődét Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkárral és Kovácsné Bárány Ildikó, bölcsődei ügyért felelős miniszteri biztossal.

Kovács Péter polgármester azt hangsúlyozta, hogy az állami otthonteremtési programnak köszönhetően a XVI. kerület egyre népszerűbb a gyermekvállalás előtt álló, illetve a kisgyermeket nevelő családok körében.

„Célunk az, hogy az intézményhálózat fejlesztésével minden kerületben élő kisgyermeknek jusson hely a Kertváros bölcsődéiben, óvodáiban. Célunk megvalósításában a Napsugár Bölcsőde bővítése jelentős lépés.” – emelte ki a polgármester.  

Szatmáry Kristóf és Kovács Péter egyaránt büszke arra, hogy a bővítésnek köszönhetően a Napsugár Bölcsődében az intézmény munkatársai kiemelt figyelmet szentelhetnek a sajátos nevelési igényű gyermekeknek. A 400 négyzetméteres új szárnyban közel 60 kisgyermeknek jut férőhely. A fenntartó önkormányzat ennél a beruházásnál is figyelt a környezetvédelemre. Napelemek segítségével az intézmény a felhasznált villamosenergia egy részét maga állítja elő. A XVI. kerületi Napsugár Bölcsőde bővítése 449 millió forintba került.