Ugrás a tartalomra

Befejeződött a Jókai utcai szakrendelő felújítása

Újabb programpont teljesült a Fejlődő Kertváros Program IV. kitűzött tervei közül, átadták a legmodernebb elvárásoknak is megfelelően felújított és kibővített Jókai utcai szakrendelőt.

Nagyszerű előrelépés, hogy az immár XXI. századi színvonalú intézmény egynapos sebészeti részleggel, mammográfiával, központi sterilizáló egységgel is bővült. Mindezeken felül – a lakosok komfortérzetének növelése érdekében - bővült a kardiológia, a gasztroenterológia és a fizikoterápiás részleg is.

Az ünnepélyes szalagátvágással egybekötött sajtótájékoztatón Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr kiemelte, hogy az Egészséges Budapest Program keretében Magyarország Kormánya jelentős figyelmet szentel a központi régiókhoz tartozó szakrendelők fejlesztésére. Mindennek természetesen egy célja van, szolgálni a betegeket, a dolgozók számára pedig megteremteni a megfelelő munkakörülményeket.

Az egészség nem minden, de egészség nélkül semmi sincsen! – kezdte köszöntőjét az örökérvényű igazsággal Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő. Majd hozzátette, ezért is jár 12 éve élen a kormány az egészséges életmód támogatásában, valamint az egészségügyi ellátórendszer folyamatos fejlesztésében.

Dr. Kiss Marianna főigazgató asszony ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy a XVI. kerület legnagyobb egészségügyi beruházásának köszönhetően, a modernizált intézményben a legtöbb, járóbetegként igénybe vehető ellátási forma elérhető. Sőt, nagy hangsúly helyeződött a betegtájékoztatásra is.

A munkálatok mintegy 5776 m2 területen folytak, és összesen több mint 3 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre, amelyből állami forrás 2,4 milliárd, míg önkormányzati önerő közel 650 millió forint volt – mondta el Kovács Péter polgármester.

Nagyon köszönjük a Kertvárosiak hosszú időn keresztül tanúsított türelmét!