Ugrás a tartalomra

Befejeződött az Emma utcai játszótér felújítása

Hosszú évek kemény munkájának köszönhetően, tavaly került önkormányzatunk tulajdonába az Emma utcai játszótér, melynek felújítását - még egy korábbi „5 falu viadala” verseny nyerteseként - Mátyásföld csapata kezdeményezte. Mivel a területet már évtizedek óta a Kertváros tartotta rendben, a játszótér felújításáról szóló döntésünkkel egy időben az ingatlan átadására kértük a Fővárosi Önkormányzatot.

A 16,5 millió forintos beruházás során Vass Pál, a körzet képviselője többször is kikérte a környéken lakók véleményét, ezt alapul véve 7 db új játszótéri eszköz került az elavult, leromlott állapotú játékok helyére. Mindezek mellé természetesen ütésálló burkolatot is telepített a kivitelező Tündérkert '97 Kft., de megújult a kerítés és a kapu is, valamint ivókút is létesült a területen.

A fejlesztés sikerességéről még az átadó folyamán megkaptuk a visszaigazolást, a Brumi Óvoda kis óvodásainak mai önfeledt, vidám és érdeklődő játékát elnézve, azt hiszem, jelesre vizsgázott a projekt. 

Játszótér-felújítási programunk a 2023. évben is folytatódik, Szász Józseffel, a programért felelős alpolgármesterrel egyeztetve, a tervek szerint idén a Csíkszentmihály téri játszótér és környéke fog megszépülni.