Ugrás a tartalomra

Bokrétaünnep a Huncutka Óvoda új épületénél

Megígértük, megvalósítjuk!

A Fejlődő Kertváros Program IV. egyik pontjaként vállalta Önkormányzatunk, hogy új óvodát épít, és lám, ma délelőtt már megtartották a cinkotai Vágás utcai óvoda épületének a bokrétaünnepét. Mint tudjuk, régi hagyomány, ha egy építkezésen elkészül a tartószerkezet, az épület legmagasabb pontját egy bokrétával megkoszorúzzák, mintegy ünnepelve a munka eredményét.

Elmondható, hogy kiváló ütemben halad az építkezés - ami nagyban köszönhető a közbeszerzésen győztes Bau-Trade Kft.-nek -, a tervek szerint ez év végére befejeződik a kivitelezés, és jövőre már gyerekzsivajtól lesznek hangosak a termek.

Kijelenthető, hogy igen modern és komfortos lesz az új óvoda, sőt a környezettudatosság jegyében, megújuló energiaforrást használva szinte már passzív házként fog üzemelni. Emellett a Kertváros nem csak lehetőséget biztosít a családoknak gyermekük napközbeni elhelyezésére, de munkahelyeket is teremt, hiszen az új óvodával együtt harminc új álláshely is képződik. A dajkák, óvónők és az egyéb személyzet kiválasztását és felvételét már idén elkezdik - amennyiben erre a képviselő-testület is rábólint.

Ahogyan Ács Anikó alpolgármester asszony köszöntőjében kifejtette, nagy igény mutatkozott az új óvodai férőhelyekre a környéken, a kisebb csoportlétszámok pedig nagyobb odafigyelést tesznek lehetővé. Külön öröm, hogy több fejlesztőszoba is helyet kap majd az épületben, melyekre egyre nagyobb szükség van.

Bízunk benne, hogy a gyermekeknek sok örömet okoz, a szülőknek pedig nagy segítséget jelent majd az új óvoda!