Ugrás a tartalomra

Elkészült a Borostyán Idősklub energetikai felújítása

Ritkán lehet találkozni annyira vidám és élettel teli társasággal, mint amilyen a Borostyán Idősklub tagsága, akik a hőség ellenére is széles, szívből jövő mosollyal fogadtak tegnap.

Örömteli alkalom szülte a látogatásom, hiszen az Önkormányzat az Érsekújvári utcai épület energetikai felújítását is elvégeztette a nyári időszakban, így már nem csak a téli rezsiszámlák visszaszorításában léptünk egyet előre, de az új szigetelés mellé egyúttal egy megszépült külső is járult. 

Zánkai Gabriellának, a klub szociális gondozójának köszöntőbeszédét ámulva hallgattam. Az elmondottak alapján - amit a szemmel látható valóság is alátámasztott -, a klubtagok valóban igazi közösséget alkotnak, hiszen időt és fáradtságot nem kímélve, a két kezükkel csinosították, szépítgették, óvták, ápolták a klubépületet és környezetét. Polcokat szereltek, ajtókat passzintottak, kanapéhuzatot cseréltek, a kertben ültettek, gyomláltak, zöldséget és növényt neveltek. 

A sok munka mellett még egy saját énekekkel és versekkel tűzdelt kis műsorra is futotta erejükből, így lett igazi, közös ünnep a felújított épület birtokbavétele. A jókedv mellett pedig a huncutságért sem mennek a szomszédba a „Borostyánosok”, az előadás tömve volt apró, finom kis célzásokkal, melyek a klubépület bővítését szorgalmazták. Jókat derültem a frappánsabbnál frappánsabb, csavaros megfogalmazásokon. Kész szerencse, hogy nem kellett lehűtenem a kedélyeket, mivel a jövőbeli terveink között szerepel az Érsekújvári utcai önkormányzati ingatlanok átalakítása, renoválása, sőt bővítése - természetesen az igényeknek megfelelően.

Bizony úgy illik, hogy a vendéglátást viszonozza az ember, úgyhogy cserébe a teljes klubtagságot meghívtam kakaózni. Bár azt hiszem, én közel sem tudok olyan fenséges lakomát ígérni, mint a házilag készített szilvás- és sárgabarackos gombócok, amivel engem fogadtak… 

Köszönöm még egyszer a felújítás alatt tanúsított türelmüket, kívánom, hogy sok örömüket leljék a felújított épületben. Ne feledjék, hamarosan újra találkozunk!