Ugrás a tartalomra

Elkészült az új udvar a Hermina utcai Gyerekkuckó óvodánál

Már megszokhatták, hogy itt, a XVI. kerületben nem szeretjük a félmunkát, szépen, nyugodtan, de végig visszük, amit elterveztünk.

Hatalmas feladatba vágtuk a fejszénket, amikor elhatároztuk, hogy minden önkormányzati fenntartású intézményt megújítunk, megszépítünk. Megelégedés látni, amikor egy projekt kifutja magát és hosszú évek megfeszített munkájának beérik a gyümölcse.

A Gyerekkuckó Óvoda Hermina utcai telephelyének energetikai felújítását az elsők között végeztük el anno, és hála a Magyar Kormány biztosította rezsitámogatásoknak és egyéb pályázati forrásoknak, az Önkormányzat a költségvetésének tetemes hányadát tudja arra fordítani, hogy a Kertváros legyen Budapest legélhetőbb kerülete. Ennek keretében a 2014-ben teljeskörűen felújított épülethez végre méltó udvar is tartozik, ahol a gyerekek minden igényét kielégítő, XXI. századi körülmények várják az ovisokat, és a majd 170 millió forintos beruházás keretében számtalan modern játék biztosítja a felhőtlen szórakozás mellett a szellemi és fizikai fejlesztést is. 

Ahogyan azt Dénes Hilda intézményvezető asszony mellett Csordás Éva, a szülői szervezet elnöke is hangsúlyozta, egy szülőnek kiemelten fontos, hogy milyen környezetbe, kikre bízza rá a szeme fényét, és bizony a Gyerekkuckó Óvodába boldogan, örömmel jönnek a gyerekek és a szülők is.

Annál is inkább, hiszen az ’örökös zöld óvoda’ cím büszke tulajdonosaként a Gyerekkuckónál prioritásként kezelik a környezetvédelmet és a környezettudatosságra nevelést. Az udvaron magasodó számtalan fa és az újonnan kialakított tanösvény is mind ezt a célt szolgálja, a természetes és az épített környezet csodálatos egyensúlyában.

A kivitelező Prémium Pázsit Kft. igen kiváló munkát végzett, mindenki megelégedésére elmondták, hogy a speciális műfű, amivel a játékok környékét borították, különlegesen kiképzett szálakból áll, így nagymértékben ízületkímélő, ráadásul töltőanyagnak nem gumi granulátumot, hanem kvarchomokot használtak, ezáltal az egészségre egyáltalán nem káros kivitelezésnek hála remek vízáteresztő képességgel rendelkezik, egy kiadós esőzést követően negyedóra múlva már a szárazon rohangálhatnak a gyerekek.

Ezúton is köszönöm Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselőnek, hogy hajthatatlanul lobbizik a kerületért, én pedig csak azt ígérhetem, hogy minden kiharcolt forintnak méltó helyet találunk a jövőben is.

Mindenkinek kívánom, hogy használja jó egészséggel az új udvart, a többi ovisnak és bölcsisnek pedig azt üzenem, hogy ne szomorkodjanak, jövőre is folytatjuk az udvarfelújításokat, előbb utóbb mindenre sor kerül!