Ugrás a tartalomra

Energetikai felújítás a Csinszka utcai intézményben

Tüneményes műsorral, látványos körjátékkal is megleptek bennünket ma délelőtt a Csinszka utcai Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Pipitér 2. tagóvoda kis ovisai, akik bizony szívüket-lelküket beleadták bűbájos előadásukba. Közösen ünnepeltük meg, hogy hivatalosan is átadásra került az elmúlt időszakban elvégzett, kicsit több mint 100 millió forintba kerülő energetikai fejlesztés, mely során hőszigetelést kapott a homlokzat, kicseréltük a nyílászárókat, megújult a hőközpont és napelemek is kerültek a tetőre. 

A kivitelező Pallai Project ec. kiváló munkát végzett, igazán tetszetős lett maga az épület, a beruházásnak köszönhetően pedig az energiát is sokkal hatékonyabban fogja felhasználni. És ahogyan az átadón Ács Anikó alpolgármester és Schrott Ildikó intézményvezető is kiemelte, óriási előrelépésként a 7 csoporttal működő tagóvoda most egy fejlesztőszobával is bővült, nagymértékben támogatva ezzel az itt folyó, elkötelezett nevelési munkát.

Az Önkormányzat átfogó energetikai fejlesztési projektje során a Csinszka utcain kívül még 10 másik épületünk is megújul, megújult, azt hiszem, így azért jóval nyugodtabban nézhetünk majd szembe az érkező téli időjárással!