Ugrás a tartalomra

Kibérelhető a felújított Civilház

Visszanyerte régi fényét a Táncsics utca 10.

Teljes felújításon esett át a Táncsics utca 10. szám alatti önkormányzati ingatlan, a Corvini Domini Egyesület egykori székháza és kertje. Az ünnepélyes átadó egyben a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet évzáró rendezvénye is volt, hiszen a felújítás teljes kivitelezése az ő munkájukat dicséri.

Az épület magán viselte a XX. század zaklatott történelmének következményeit. A boldog békeidőkben a híres Lingl bútorgyár tulajdonosának családi háza volt, a Rákosi-rendszerben egy ideig az ÁVH bitorolta, később óvodaként is működött, a rendszerváltás után pedig a Corvini Domini Egyesület székházaként vált ismertté. Az elmúlt évtizedekben azonban – tisztázatlan tulajdonviszonyai miatt – leginkább csak használták, de nem gondozta senki. Csak a legszükségesebb javításokat végezték el rajta, így nagyon esedékessé vált egy teljes felújítás.

A XVI. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete közel bruttó 35 millió forintot szavazott meg a munkálatok elvégzésére. Takarékossági okokból a teljes kivitelezést a Kerületgazda Szolgáltató Szervezetre bízták. Az olyan alapfeladatokon túl, mint a kőműves-, villanyszerelő- és burkolómunkák, valamint a festés, számtalan egyéb feladat is várt a Kerületgazda szakembereire. Eltávolították a külső falakat beborító futónövényt, körbeásták az épületet, hogy megerősítsék a szigetelést, megjavították a tetőt és az ereszcsatornát, újrafugázták a külső falakat, elvégezték a nyílászárók hőszigetelését és a belső nyílászárók cseréjét. Lebontottak és áthelyeztek néhány válaszfalat, belső lépcsőt alakítottak ki a szuterén felé, kicserélték a teljes elektromos-, víz-, gáz és csatornahálózatot, továbbá korszerűsítették a fűtést. Új burkolatot kaptak a vizes helyiségek, műgyantával vonták be a padlót, és szigeteléssel látták el az aljzatot, végül pedig rendbe tették a kertet is.

A munkálatok 10 hónapot vettek igénybe, és a Kerületgazda emberei legtöbbször rendes napi elfoglaltságuk mellett dolgoztak az épületen, így a kivitelezés a piaci árnak csak a töredékébe került. Kovács Péter polgármester ezért ünnepi beszédében külön köszönetet mondott a kivitelezés résztvevőinek. Elmondta továbbá, hogy a 2019-es év sem lesz könnyebb a Kerületgazdáknak, sok lesz a feladat, de jó hír, hogy minden dolgozó a maximálisan adható bruttó 200 ezer forintos cafeteria-juttatásban fog részesülni.

A Táncsics utca 10. a jövőben az Önkormányzat kezelésében lévő civil házként fog működni.     

A Civilház kibérelhető események lebonyolítására. A részletekkel kapcsolatban kérjük, keressék a Kerületgazda Szolgáltató Szervezetet, a 403-2928-as telefonszámon vagy a titkarsag@keruletgazda.hu e-mail címen.

Forrás: XVI. Kerületi Újság