Ugrás a tartalomra

Kívül, belül megújul a Varázskorona 1. óvoda

Színkavalkád, kedves minták mindenhol, amerre csak nézünk. Már 2020-ban elkészült a Szent Korona utca 53-57. szám alatti épület felújításának 1. üteme, de a szűk körű, ünnepélyes átadóra, a koronavírus-járvány miatt csak most kerülhetett sor.

A 194,4 millió forint összegű rekonstrukció tartalmazta többek között a csoportszobák felújítását, a komplett homlokzat felújítást, a földszint fűtés- és vizesblokk korszerűsítését, a tető hőszigetelését, valamint csoportszoba bővítést.

Idén folytatódik a munka az emeleti résszel és még egy csoportszoba kialakításával.

Sinka Mihályné óvodavezető: „Készülünk az óvoda felújításának második ütemére, amely ebben az évben, nyáron meg fog valósulni. Nagyon várjuk a folytatást.”

Szatmáry László önkormányzati képviselő: „2006-ban, amikor átvettük a kerület irányítását Kovács Péter polgármester vezetésével, akkor átvettük azt a dolgot is, hogy folytatjuk az „Egy iskola felújítása” programot. Ahogy telt az idő és az önkormányzat anyagi helyzete is egyre jobb lett, bevezettük az „Egy iskola egy óvoda” felújítási programot – ennek is köszönhetően sok helyre jutunk el, ahol sok mosolygást és köszöntet kapunk."

Ács Anikó alpolgármester: „Mindig öröm látni a sok, aprólékos munka eredményét, a szép új kis bútorokat a csoportszobákban és a megújult játékokat, azonban ki kell emelnünk az óvodai létszámbővítést is: idén 24 új kisgyermek érkezhet, jövőre, ha elkészül a fenti szint, akkor további 24 hellyel bővülhet az intézmény létszáma.”

Kovács Péter polgármester: „Ennek az óvodának az udvarát is fel kell újítani, úgyhogy ha idén meglesz a második ütem, akkor jövőre az udvart is meg kell csinálnunk és így teljes lesz az óvoda felújítása.”

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő: „Fejleszteni ott lehet, ahol tervek és koncepciók vannak, ahol egységes városvezetés van ahhoz, hogy ezeket a döntéseket meghozzák. Én azért vagyok könnyű helyzetben parlamenti képviselőként, mert ennek a 15 éves kerületi vezetésnek megvannak a jól meghatározott koncepciói, a kellő akarata és a kellő ereje, hogy ezeket a kerületben érvényesítsék. Az én munkám részben ezután jön.”