Ugrás a tartalomra

Kizöldült a Szentmihályi Játszókert Óvoda Baross utcai udvara

Újabb pont teljesült a Fejlődő Kertváros Programból!

Elkészült a Szentmihályi Játszókert Óvoda Baross utcai udvarának a felújítása. A műfüvesítés mellett kilenc új játékkal és egy mezítlábas taposóösvénnyel bővült az intézmény udvara. A felújítás során a több mint 4000 négyzetméteres játszóudvar teljesen megújult. Nagyobb része műfüvet kapott, több mint 1000 m2-en természetes fű, locsolóhálózattal.
Az óvodáknak folyamatosan nagy problémát okoz az udvar porosodása. Száraz időben száll a por, eső után pedig az egész udvar sártengerré válik. Nem kevés bajt okozva ezzel a gyerekek egészségének így a legjobb megoldás a gondozást nem igénylő műfű. A munkát a Holland Pázsit Kft. végezte, akik az óvodát meglepték az átadó ünnepségen egy benzines lombfújóval. A felújítás, előkészítő földmunkával kezdődött, amit a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet végzett. Köszönjük a Játszókert Alapítványnak a kivitelezés során nyújtott segítségét.
A beruházás értéke megközelítőleg 100 millió forint.


Az ünnepségre Szász József alpolgármester és Csillik Kristóf, a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet ügyvezetője ajándékkal érkeztek: két fából készült madáretetővel és komposztáló edénnyel. Az ajándék különlegessége, hogy az eszközöket a viharban kidőlt fákból készítették a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkatársai, így tisztelegve a természet körfogása előtt. Természetesen az eszközökből minden kerületi intézménybe eljuttatunk néhányat.