Ugrás a tartalomra

Kizöldült a Szentmihályi Játszókert Óvoda Baross utcai udvara

Baross utcai Szentmihályi Játszókert Óvoda felújított udvara
Baross utcai Szentmihályi Játszókert Óvoda felújított udvara
Baross utcai Szentmihályi Játszókert Óvoda felújított udvara
Baross utcai Szentmihályi Játszókert Óvoda felújított udvara

Újabb pont teljesült a Fejlődő Kertváros Programból!

Elkészült a Szentmihályi Játszókert Óvoda Baross utcai udvarának a felújítása. A műfüvesítés mellett kilenc új játékkal és egy mezítlábas taposóösvénnyel bővült az intézmény udvara. A felújítás során a több mint 4000 négyzetméteres játszóudvar teljesen megújult. Nagyobb része műfüvet kapott, több mint 1000 m2-en természetes fű, locsolóhálózattal.
Az óvodáknak folyamatosan nagy problémát okoz az udvar porosodása. Száraz időben száll a por, eső után pedig az egész udvar sártengerré válik. Nem kevés bajt okozva ezzel a gyerekek egészségének így a legjobb megoldás a gondozást nem igénylő műfű. A munkát a Holland Pázsit Kft. végezte, akik az óvodát meglepték az átadó ünnepségen egy benzines lombfújóval. A felújítás, előkészítő földmunkával kezdődött, amit a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet végzett. Köszönjük a Játszókert Alapítványnak a kivitelezés során nyújtott segítségét.
A beruházás értéke megközelítőleg 100 millió forint.


Az ünnepségre Szász József alpolgármester és Csillik Kristóf, a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet ügyvezetője ajándékkal érkeztek: két fából készült madáretetővel és komposztáló edénnyel. Az ajándék különlegessége, hogy az eszközöket a viharban kidőlt fákból készítették a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkatársai, így tisztelegve a természet körfogása előtt. Természetesen az eszközökből minden kerületi intézménybe eljuttatunk néhányat.

Hír kategória
Közzétéve
2019. 09. 25. - 00:00
Utoljára szerkesztve
2020. 02. 25. - 14:49