Ugrás a tartalomra

Korszerű játszóterek, kellemes környezet

2019. május 17-én, pénteken adták át a kerület vezetői az Egyenes utcai lakótelepen felújított játszótereket. Az ünnepélyes átadás az Egyenes utca és a Szolnoki utca találkozása által közrezárt terület játszóterén történt.

Kovács Péter polgármester a megjelent lakóknak elmondta, hogy az Önkormányzat sorban megújítja a kerület lakótelepeinek közterületeit. Az elmúlt hónapokban az Egyenes utcai lakótelep került sorra, ahol bruttó
175 684 056 forintot költöttek a zöldfelületi beruházásokra, amelybe a játszóterek és környezetük felújítása, a sportpálya felújítása, locsolócsap-hálózat létesítése, közösségi tér építése és a köztéri bútorok kihelyezése tartozik. Felújíttattak továbbá 5718 négyzetméter járdát, 1655 négyzetméter parkolót és 1104 négyzetméter útburkolatot, melynek költsége további bruttó
177 190 882 Ft-ot tett ki.
A munkálatok megszervezésében elévülhetetlen érdemei vannak Dobre Dánielnek, a körzet képviselőjének, aki szívós következetességgel intézte a számtalan egyeztetést, és a munkálatok szervezését. Megszólalt Dobre Dániel is, aki köszönetet mondott a lakóknak a türelemért, amellyel elviselték az óhatatlanul előforduló kényelmetlenségeket. Elődje, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő pedig nosztalgiával gondolt egykori választókörzetére, és nem csak az elfogultság mondatta vele, hogy az Egyenes utcai lakótelep igazi kertvárosi lakótelep, hiszen a magas, egészséges fáktól alig látni a házakat.
A frissen felújított játszóterek legfőbb haszonélvezői a Cziráki utcai Napsugár Óvoda kis lakói lesznek, akik közül a nagycsoportosok mozgalmas műsorral köszönték meg a gondoskodást, majd minden egyes meghívott vendéget saját kis lefóliázott rajzukkal ajándékoztak meg. Majd amíg a felnőttek ismerkedtek a megszépült környezettel, az ovisok nagy focicsatát vívtak a polgármester részvételével a friss gyepen.

XVI. Kerületi Újság - Mészáros Tibor