Ugrás a tartalomra

Köztársaság útja átadó

Barátságos beszélgetéssé és közös üdítőzéssé alakult lakossági egyeztetés keretében került átadásra tegnap délután a valóban impozánsan felújított Köztársaság útja. Ötletekben, felvetett témákban nem volt hiány, az érdeklődők kérdeztek a településképi rendeletről, sőt még a Béla utca lehetséges egyirányúsítása is szóba került.

A Szent Korona utcától a Rákosi útig tartó, 322 méteres útszakasz faltól falig új köntöst kapott, megújult a járda és természetesen a kapubejárók is. A munkálatok összköltsége 118 millió forint volt, melyhez a Budapesti Útépítési Programnak köszönhetően 82 millió forint támogatást kapott a kerület.

Mint megtudhattuk Szatmáry Lászlónak, a körzet képviselőjének kifejezett célja volt, hogy az útburkolat a „régi szentmihályi időket” idézze, ezért az utat, ha nem is macskakő, de egységes térkő burkolat borítja.

Szatmáry Kristóf, az útfelújítási program miniszteri biztosa üdvözölte az újabb előrelépést, és még azt is megosztotta a jelenlévőkkel, hogy a BÚP ötlete néhány évvel ezelőtt XVI. kerületi kezdeményezésre vált valósággá.