Ugrás a tartalomra

Megnyílt a Szentmihályi Kulturális Központ a János utcában

Megnyílt a Szentmihályi Kulturális Központ a János utcában.

A felújítás után egy kibővített összesen 1100 négyzetméteres új létesítmény várja az érdeklődőket kulturális és sport tevékenységek lebonyolítására. A központban egy 180 négyzetméteres, illetve több kisebb különterem található. Nyaranta az intézmény továbbra is napközis táborként fog működni a kerületi gyerekek számára.

A Nemzetek találkozója 2. eseménysorozatunk keretén belül a központban kiállítás nyílt, amely bemutatja Vietnam kultúráját, szokásait és a Hanoi Tay Ho kerületét, fotókon, használati tárgyakon és hangszereken keresztül.

A központot Kovács Péter polgármester és Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő adták át. Az ünnepségen köszöntőt mondott, Vietnam magyarországi nagykövete, Nguyen Thanh Tuan és testvérvárosunk, Hanoi Tay Ho kerületének polgármestere, Nguyen Van Thang. Az eseményen továbbá részt vettek a németországi Waltershausen testvérvárosunk képviselői.

A beruházás mértéke 270 millió forint. Budapest Főváros Önkormányzata pályázat keretében 45 millió forint támogatással járult hozzá a projekt megvalósításához.