Ugrás a tartalomra

Megszépült a Napraforgó Központ a Cziráki utcában

Nem állt meg a veszélyhelyzet miatt a Forrás Invest Kft. sem a Napraforgó Központban, ahol szintén működő intézményben kellett elvégezni a felújítást. Hanuláné Kurdi Ágnes intézményvezető elmondta, hogy a hangsúlyt itt az épület hőközpontjának felújítása kapta. Kicserélték a kazánokat, és felújították a vizesblokkokat is. Részleges nyílászárócserét is végrehajtottak, és akadálymentessé tették az intézmény főbejáratát. A munkálatoknak a szerződés szerint június 30-ra kellett volna befejeződnie, de ez már május 29-én megtörtént. Sor került belső módosításokra is, melyek közül talán a legfontosabb, hogy a régi verandát teljes nyílászáró csere és napvédő függönyök felszerelése, valamint padlócsere és egy komplett festés után ügyfélfogadás céljaira használhatják.
Ez mind az intézmény munkatársai, mind az ügyfelek számára nagy előrelépés.
Az átadón megjelent Tamás Jánosné, az Egyesített Bölcsődék vezetője, aki a vezetése alá tartozó Szivárvány Bölcsőde nevében mondott köszönetet a kivitelezőnek és minden támogatónak. A Szivárvány Bölcsőde egy épületben működik a Napraforgó Központtal, így a kazáncsere őket és érintette, és hosszú távra megoldotta a bölcsőde megbízható fűtését.
Kovács Péter polgármester elmondta, hogy az épületen még így is maradt szépíteni való, amelyre majd egy következő körben kerülhet sor. Ezek azonban inkább csak esztétikai hiányosságok, amelyek az intézmény érdemi működését nem befolyásolják.
Dobre Dániel önkormányzati képviselő kiemelt köszönetet mondott Ács Anikó alpolgármesternek, aki sokat tett azért, hogy a Napraforgó Központ felújítása megtörténjen.
Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő a Napraforgó Központban dolgozók munkájának fontosságára hívta fel a figyelmet, és hangsúlyozta, hogy ennek tudatában természetes, hogy a kerületi vezetés és ő is mindent megpróbál megtenni azért, hogy ennek a nélkülözhetetlen szolgáltatásnak a feltételei adottak legyenek. 


Mészáros Tibor - XVI. Kerületi Újság