Ugrás a tartalomra

Megtörtént a Kertvárosi Idősotthon ünnepélyes alapkőletétele

A munkaterület átadása március végén megtörtént, az első kapavágás is pipa, ma pedig helyére került az alapkő is. Most már gőzerővel épülhet a Kertvárosi Idősotthon, és ahogyan Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő fogalmazott, bizony a Kertváros nem mostanában marad nagyberuházás nélkül! Megállapítható, hogy bármilyen dinamikusan is fejlődik  a kerület, végigvéve a fejlesztéseket, felújításokat vagy éppen építkezéseket, még egyik intézményt sem övezte ekkora érdeklődés.

Mint már többször is hírt adtunk róla, a szép zöld környezetbe tervezett, 50 fő ellátását és nyugodt, biztonságos időskorát biztosító intézmény várhatóan 2024. év végére készül el, a beköltözés pedig 2025-től lesz lehetséges.

Sok éves hiányt pótol ez a beruházás, ezért nem várva tovább, az Önkormányzat saját kezébe vette a történések irányítását! A kormányzati támogatásnak köszönhetően a tervek már csak a startpisztoly eldördülésére vártak a fiókban, a közbeszerzési pályázatból pedig egy igen kiváló cég, az ÉPKAR Zrt. került ki nyertesként. Az eddigi tapasztalatok elsőrangú kivitelezést predesztinálnak. 

Természetesen az ígérethez híven, a kivágott fáknak legalább a négyszerese kerül elültetésre, sőt egészen innovatív módon egy arborétum is helyet kap az intézmény mellett. Szász József alpolgármester elmondta, hogy az arborétum kialakítása egy nagyobb pontjához érkezik majd jövő pénteken, hiszen a Föld napja alkalmából közösségi ültetésre várják az érdeklődőket.

A Fejlődő Kertváros Program (2019-2024.) 18. pontja is teljesül.