Ugrás a tartalomra

Megújult a Magtár utca

Kalandos, de talán inkább rögös kitérőket követően, Cinkota egyik ikonikus útját, a településrészt Csömörrel összekötő, teljes egészében felújított Magtár utcát adtuk át a mai napon.

Ahogyan sokan tudják, egy fővárosi döntést követően, a már 2019-ben tervekkel és engedélyekkel rendelkező felújítási projekt hosszú évekre megakadt. Azonban Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő segítségének köszönhetően, a főváros tulajdonában lévő Magtár utca – ahogyan a Thököly út és a Rózsa utca is – közvetlen kormányzati támogatást kapott, így közel egymilliárd forintból nem csupán az útfelület, de a csapadékvíz-elvezetés és a közvilágítás korszerűsítése, valamint a kerékpárút is elkészült. Mindezek mellett a ma átadott, Budapesti út és Barátság utca közötti szakaszon 2750 m2 térkő járda, míg az ingatlanok előtt gépkocsibejárók épültek, sőt gyepesítés és faültetés is történt. 

Ahogyan Szász József alpolgármester, a körzet képviselője elmondta, a járda nyomvonalát rengeteg más tényező befolyásolta, azonban a kivitelező minden esetben próbálta a legjobb megoldást megtalálni.

Munkával teli év áll mögöttünk, megannyi út megújult a Kertvárosban. Amíg rajtunk múlik, folytatjuk!