Ugrás a tartalomra

Megújult a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola

Ünnepélyes keretek között adta át Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola felújított és kibővített épületének szimbolikus kulcsát Tóth András intézményvezetőnek, és ezzel azonnal birtokba is vették az új fényében pompázó intézményt a kisdiákok, akik óriási lelkesedéssel énekelték az ünnepségen az összetartozásukat jelképező Szent-Györgyi indulót.

Az átadó ceremónián dr. Juhász Roland, állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár Szent-Györgyi Albert jól ismert, mindent kifejező gondolatával kezdte beszédét: „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog” - ezzel is hangsúlyozva az iskolák kiemelt szerepét a tehetségek felszínre hozásában, az útmutatásban, a versenyképes tudás megszerzésében.

Az önkormányzat erejéhez mérten minden évben felújít egy óvodát vagy iskolát, azonban a mintegy 2,6 milliárd forintos állami beruházás ez idáig példátlan a kerület történetében – hívta fel a figyelmet Kovács Péter polgármester köszöntőjében.

A hivatalos átadót Urbán Gábor kanonok, plébános imája, a valóban régi alapokkal rendelkező épület megszentelése és a jelenlévők megáldása zárta.