Ugrás a tartalomra

Megújult a Szentmihályi Játszókert Óvoda udvara

Akkora változáson ment keresztül a Szentmihályi Játszókert Óvoda udvara, hogy csak remélni tudom, a jövő héten érkező Mikulás felismeri az intézményt, és jó helyre viszi majd az ajándékait!

A mintegy 212,5 millió forintos összköltségű, 100%-ban saját forrásból finanszírozott felújítás során közel 2100 nm műfű burkolat került a Szent Korona utca 53-57. szám alatti udvarra, melyet 450 nm élő gyeppel egészítettek ki. A munkálatoknak köszönhetően 21 darab új játszóeszköz, többek között kávézó, szerelőműhely, rugós mérleghinta, tűzoltóállomás, mászótorony, sőt fészekhinta is színesíti ezentúl a játéklehetőségek tárházát, mi több, egy 18 m hosszú tanösvényt is kiépítettek a kivitelező Prémium Pázsit Kft. munkatársai.

De talán még az összegeknél és a folyómétereknél is fontosabb információ, hogy a telepített anyagok egyike sem tartalmaz az egészségre káros anyagot, a 99 cm-nél magasabb esésmagasságú játékok pedig külön esésvédelmi rendszert kaptak.

Ahogyan a mai átadón is megígértem, az óvodaudvar-felújítási programunk folytatódik! Úgy gondolom, sem a válság, sem az energiaárak emelkedése nem indokolhatja, hogy a két legfontosabb terület, az egészségügy és az oktatás-nevelés bármiben is hátrányt szenvedjen itt, a Kertvárosban!