Ugrás a tartalomra

Megújult a Vidámvásár utcai nyugdíjasklub

Újabb pont teljesült a Fejlődő Kertváros Program IV. vállalásai közül: „16. … felújítjuk a Vidámvásár utcai nyugdíjasklubot.” 

Bár az ebédeltetés már 2-3 hete az épületben folyik és a visszaköltözés is megtörtént, az ünnepélyes átadóra a mai napon került sor, így végre hivatalosan is újra a tagoké az épület. Az október óta tartó felújítás során bizony fenekestül felfordult a klub élete, a tagokat a János utcai intézmény fogadta be, míg a bedobozolt eszközöket a Borostyán Klub.

A renoválás végösszege közel 155 millió Ft lett, amiből elkészült a homlokzati hőszigetelés és a beépítetlen padlástér hőszigetelése is, a külső nyílászárók cseréje, egy új faszerkezetű szélfogó elkészítése, az új elektromos hálózat, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése is. Sőt, az épület napelemeket is kapott.

Bár általánosságban elmondható, hogy rendszerint kiváló hangulat uralkodik a kerület mindegyik idősklubjában, ma azonban még a szokásosnál is jókedvűbb volt mindenki. Versekkel, dalokkal fogadták a klubtagok Kovács Péter polgármestert, Ács Anikó és Szász József alpolgármestereket, remek köszöntőket hallhattunk.

Mint megtudtuk, a csinosítgatás korántsem állt meg ezzel a fejlesztéssel, a tagok legújabb terve a hátsó kert rendbetétele és hasznosítása. A projektet Ádám Attila főkertész fogja szakmailag koordinálni, az Önkormányzat pedig egy apró kis ajándékkal csatlakozott a vállaláshoz.

Köszönjük a mai szíveslátást, a legnagyobb szeretettel gratulálunk!

Mindannyiójuknak köszönjük, hogy kitartottak a felújítás hónapjai alatt, vegyék birtokba, lakják be újra „második otthonunkat”! Használják nagyon jó egészséggel még nagyon-nagyon sokáig!