Ugrás a tartalomra

Megújult a XVI. kerületi Csömöri út János utca és Szlovák utca közötti szakasza

Megújult a XVI. kerületi Csömöri út János utca és Szlovák utca közötti szakasza

Befejeződött a XVI. kerületi Csömöri út János utca és Szlovák utca közötti szakaszának márciusban kezdődött felújítása, melyet ismét birtokba vehettek az arra közlekedők. A felújítás során megújult a teljes útszakasz felülete, a járdák, valamint a járdaszegélyek. A gyalogosok védelme érdekében a György utcai és a Mátyás király utcai csomópontokban középszigetes gyalogátkelőhely létesült, valamint az autósok részére újabb parkolóhelyeket alakítottak ki.

A Csömöri út felújított szakaszán nyolc méter széles aszfaltburkolatot építettek, és a vízelvezetési rendszer is megújult, az árkok helyén zárt csapadékcsatornát létesítettek. A jelentős parkolási igény kielégítése érdekében az út mindkét oldalán párhuzamos parkolósávok létesültek, valamint az út mellett található házak könnyebb megközelítése érdekében a kapubejárókat is átépítették. A György utcai és a Mátyás király utcai csomópontokban a már meglévő gyalogos átkelőhelyen a gyalogosok védelme érdekében középszigetet alakítottak ki, valamint a felújítással érintett teljes szakaszon átépültek a járdák.

A Szlovák úti csomópont kapacitásának növelése érdekében egy önálló jobbra kanyarodó, valamint egy egyenes és balra kanyarodó sávot alakítottak ki. A felújított szakaszon új közvilágítási oszlopokat telepítettek, melyek energiaellátását a földben vezetett kábelek biztosítják, illetve a rossz állapotban lévő fák helyett újakat ültettek.