Ugrás a tartalomra

Szabad a pálya

Új, korszerű borítást kapott az eddigi aszfaltburkolat helyett a Szerb Antal Gimnázium sportpályája. Az átadóünnepséget szeptember 10-én tartották.                                          

Hármas összefogás eredményeképpen jöhetett létre a gyerekek számára minőségi változást jelentő öntöttgumi borítású pálya. A beruházás összértéke bruttó 38 073 315 forint, amelyből az Önkormányzat 11 421 994 forintnyi önrészt vállalt. A költség nagy részét a BVSC Zugló biztosította, és hozzájárult a beruházáshoz az Észak-Pesti Tankerületi Központ is.
A pályát most 942 négyzetméter EPDM öntött gumi borítja, amelyet a korábbi aszfaltra lehetett ráönteni. A kézilabda szabályainak megfelelő felfestés hossza összesen 240 méter. Felszereltek négy világítótestet is, hogy ne csak a nappali időszakban lehessen használni a pályát. Mindkét alapvonal mögött labdafogó háló védi a kapuk mögötti területeket. Újak a kapuk is, és az oldalvonal mellett helyet kapott két, íves polikarbonát tetővel fedett kispad is, amelyeken 10-10 fő foglalhat helyet.
Kovács Péter polgármester elmondta, hogy kiemelt köszönet illeti a BVSC Zugló elnökét, Szatmáry Kristófot, akinek nagy szerepe van abban, hogy ez a beruházás megvalósulhatott. Így most az intézmény a műfüves focipálya mellett egy másik korszerű, szinte bármilyen sportág céljaira használható pályával gazdagodott. A polgármester azt is megemlítette, hogy – mint már sok más kerületi megrendelés esetén – a kivitelező Everling Kft. ismét nagyon színvonalas munkát végzett.
Szatmáry Kristóf arról számolt be, hogy egyesületénél nagy figyelmet fordítanak a sport, a testmozgás támogatására. Ez a szándék a TAO-támogatás által biztosított lehetőséggel párosulva eredményezte ezt a 21. századi színvonalnak megfelelő kézilabdapályát. Jelenleg a koronavírus miatt a kültéri lehetőségek felértékelődnek, így a gimnázium tanulói a legjobbkor vehették használatba az új pályát.
Végül Inotai István iskolaigazgató mondott köszönetet mindazoknak, akik szerepet vállaltak ennek a gyönyörű pályának a létrehozásában. Elmondta, hogy valószínűleg kevés olyan iskola létezik a fővárosban, amelyik a sporttevékenységhez ilyen kitűnő feltételekkel rendelkezik. Ebbe nem csak a tornacsarnok, a műfüves pálya és az új kézilabdapálya tartozik bele, hanem az oxigéndús levegőt árasztó ősfás park is. Kapcsolódva Szatmáry Kristóf szavaihoz kijelentette, hogy amíg csak az időjárás engedi, mindenképpen a szabadban tartják majd a tornaórákat.
A beszédeket követően Szász József alpolgármester, Kovács Katalin, az Észak-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, Kovács Péter polgármester, Bohus Enikő, a Szerb Antal Gimnázium 12.b osztályos tanulója, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, a BVSC elnöke és Inotai István iskolaigazgató átvágta a nemzeti színű szalagot, és ezzel átadták a gyerekeknek a pályát. Ők késedelem nélkül birtokba is vették, hiszen már az ünnepség megkezdése előtt megszerveztek két focicsapatot, és alig várták, hogy végre pattoghasson a labda az új, öntöttgumi felületen.

 

 XVI. Kerületi Újság, Mészáros Tibor