Ugrás a tartalomra

Tető a fejünk felett… felújítás a Helytörténeti Gyűjtemény épületén

Kertvárosunk polgári közössége immár sokadik alkalommal adta tanújelét annak, hogy egy cél érdekében összefog. Így történt ez a Kertvárosi Vigasságok alkalmával megrendezett Öt falu viadalán is 2018-ban. A viadal győztese a Mátyásföldi csapat lett. A viadal nyereménye pedig az önkormányzatunk által felajánlott támogatás, melynek felhasználásáról mindig a nyertesek dönthetnek.
Hálás szívvel gondolunk arra a jótét lélekre, aki a Veres Péter út 155-157. szám alatt működő Helytörténeti Gyűjteményt méltónak találta arra, hogy felhasználja a nyereményt.
A Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ (KHEK) központi épülete immár több mint 100 éves, épülete megérett a felújításra. A nyereményt a tetőszerkezet felújítására fordítja az ingatlan tulajdonosa, azaz önkormányzatunk.
Mialatt a mesterek a „magaslatokban” dolgoznak, addig a KHEK munkatársai az új állandó kiállítás létrehozásán fáradoznak. A tartalmában is újat mutató Helytörténeti Gyűjtemény néhány röpke hónap múlva ismét várja látogatóit. Addig kedves olvasóink kérjük, maradjanak otthon, és látogassanak el Facebook-oldalunka, ahol rendszeresen közlünk helytörténeti érdekességeket!
Facebook: Kertvárosi Helytörténeti Gyűjtemény és Emlékezet Központ
Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ elérhetősége: szervezo@helytortenet16.hu
Karelné Máté Orsolya
Forrás: XVI. Kerületi Újság