Ugrás a tartalomra

Új buszmegállókat építtet a Kertváros Önkormányzata

Százhúsz modern, árnyat adó és az esőtől óvó buszmegálló épül szeptember végéig a XVI. kerületben, miután az Önkormányzat új szolgáltatóval szerződött. A társaság hatvannégy, már meglévő buszvárót cserél le, mindeközben ötvenhat olyan helyszínen telepít egyet-egyet, ahol eddig nem volt. Ráadásul közterület használati díjat is fizet majd a reklámfelületei után, amiből évente több mint 6 millió forint bevételhez juthat a Kertváros.
Szülők, vásárlók és munkába indulók eddig a szabad ég alatt voltak kénytelenek várakozni olyan helyeken, mint például a Kölcsey Ferenc és Herman Ottó Általános Iskolákhoz közeli, a József és a Szent Korona utca sarkán található megálló; a Hősök fasorán a Lemhényi Dezső Általános Iskolával szemben lévő megálló; a Móra Ferenc Általános Iskola közelében lévő megálló; a szentmihályi Lidl mellett, a János utcában található megálló; a cinkotai buszgarázsnál lévő megálló; vagy a 46-os busz rendőrség melletti, Jókai utcában található megállója. A szolgáltatóváltással viszont ez most megváltozik, és nagyot lép előre a kerület az Árnyas Buszmegálló Program teljesülése felé.
Ha tehát bárki azt észleli, hogy szerte a kerületben bontanak egy megállót, arra számíthat, hogy oda hamarosan sötétített üveggel burkolt, vadonatúj felépítmény kerül.
Érdemes megjegyezni, hogy a szolgáltató csak olyan buszvárókat építhet át, illetve fel, amelyek a Kertváros tulajdonát képező területeken állnak. A többi megálló sorsáról a Fővárosi Önkormányzatnak kell döntenie.

A XVI. Kerületi Újság 16. számában olvasható: https://www.bp16.hu/hirek/keruleti-ujsag/202016szam-20200826