Ugrás a tartalomra

Új kerítés a Margaréta óvodának

A Monoki utcai Margaréta óvoda kerítése már régen megérett a cserére. Az álom most valósult meg, az Önkormányzat és a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet jóvoltából új kerítéssel büszkélkedhet az intézmény. A Kerületgazdák vezetője, Csillik Kristóf pedig új oldaláról mutatkozott be. Szobrászokat megszégyenítően biztos kézzel 101 ábrát vágott a kerítés deszkáiba, vagy a deszkák végére. Leginkább azokat a motívumokat, amelyeket az óvodások előszeretettel választják megkülönböztető jelükké: szívet, almát békát, elefántot, madarat, lóherét, harkályt, és még sok-sok egyéb figurát. 

Horváth-Veress Zsófia intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, és elmondta, hogy az óvodában már évtizedek óta olyan gyerekeket szeretnének nevelni, akik szívvel-lélekkel végzik a munkájukat. Pedagógiai programjuknak azért éppen ezt az elemét emelte ki, mert úgy gondolja, hogy az új kerítésen éppen ez látszik: a szívvel-lélekkel végzett munka. Így a kerítés alapfunkcióját túllépve egy kis mesevilágot varázsol az oviba érkező gyerekek elé. Ezért külön köszönetet mondott Csillik Kristófnak, aki ezt a mesevilágot megjelenítette.
Kovács Péter polgármester elmondta, hogy 5 millió forintba került a kerítés, de az értékét nem a ráfordított pénzösszeg adja, hanem az a szívből eredő plusz, amit a Kerületgazdák, és Csillik Kristóf – aki maga is öt gyermek édesapja – hozzátett. Ács Anikó szintén elismerően szólt a különleges, szépen sikerült munkáról.


XVI. Kerületi Újság - Mészáros Tibor