Ugrás a tartalomra

Új parkoló a Móra iskolánál

Kiss and Ride! (Egy puszi, és hajts tovább!)

A fenti mondat nem egy szakítás utolsó szavait örökíti meg, hanem a  „villámparkolás” legújabb formáját jelöli. Erről tartott sajtótájékoztatót Kovács Péter polgármester a Móra Ferenc Általános Iskola most kialakított parkolójában.

Kovács Péter polgármester dr. Környeiné Rátz Katalin önkormányzati képviselő társaságában mondta el, hogy azoknál az iskoláknál, ahol a reggeli iskolakezdésre nagy számban érkező gépkocsik mozgása naponta nehézségeket okoz, javítanak a helyzeten. Ezt az elképzelés a Fejlődő Kertváros 2019-2024 vállalásai közül a harmadik programpont. Ennek első lépéseként a Móra Ferenc Általános Iskola területén alakítottak ki egy parkolót, amelyet az intézmény melletti Bianka utcából lehet megközelíteni. Ez arra szolgál, hogy csak éppen addig álljanak meg a szülők az autóval, amíg a kisebbeket bekísérik, a nagyobbak pedig önállóan kiszállnak, elcsattan egy búcsúpuszi, és az autó már megy is tovább (Kiss and Ride), helyet adva a következő érkezőnek. Eddig ugyanis sok panasz érkezett a környék lakóitól, hogy a nagy reggeli autóforgalom akadályozza őket a mozgásukban, sokszor az érkezők elállják a kapukat, nem tudnak kihajtani a kertjükből, és ez délután, a gyerekek hazavitelekor megismétlődik.
Bánkyné Kiss Anikó, az iskola igazgatója elmondása szerint az elképzelés bevált, az érkezők élnek a lehetőséggel, és így az eddig használt gazdasági bejárat terhelése jelentősen lecsökkent, továbbá a környék lakóinak mozgását is kevésbé akadályozzák.


M.T., XVI. Kerületi Újság