Ugrás a tartalomra

Újabb programpont teljesül a Fejlődő Kertváros Program 2019-2024 pontjai közül: "15. Bővítjük a kerületi fitneszpark hálózatot.."

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kondiparkok létesítésére hirdetett meg pályázatot, amelynek köszönhetően az Állam finanszírozásával 10 új helyszínre épülhet sportpark a XVI. kerületben.

Az elmúlt időszakban négy helyen – a Szent Korona lakótelepen, a Tóth Ilonka térnél, a Lándzsa lakótelepen és az Erzsébetligetben – készültek el ezek a kondiparkok. Hétfő délelőtt az Erzsébetligethez látogatott ki Kovács Péter polgármester, Ács Anikó és Szász József alpolgármesterek, hogy az elkészült sportparkot átadják. Az Erzsébetligetben, az uszoda mögött kialakított D típusú fitneszpark közel 150 négyzetméter alapterületű, gumival borított, több modern eszközzel felszerelt pálya, amely lehetőséget nyújt a teljes test edzésére, minden korosztály számára egyaránt.

További 6 helyszínen – a Havashalom parkban, a Jókai lakótelepen, a Honfoglalás Lakóparkban, a Centi lakótelepen, az Andócs térnél és az Egyenes utcai lakótelepen - még folytatódnak a telepítési munkálatok, várhatóan tavasszal vehetik át a sportolni vágyók.

Gajáta Fanni