Ugrás a tartalomra

Újjávarázsoltuk a Felcsúti utcát

105 út és 6,4 milliárd forintnyi kormányzati forrás! Egészen elképesztő számok! Egy igazi sikertörténet ért ma véget a Felcsúti utca ünnepélyes avatásán, hiszen átadtuk az utolsó olyan utcaszakaszt is, amit Magyarország Kormánya is támogatott a Budapesti Útépítési Program keretében. Hálával tartozunk Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselőnek, az útfelújítási program biztosának, hogy a segítségével több mint 36 kilométernyi, újonnan leaszfaltozott utat tudtunk a XVI. kerület lakói által elvárt nívóra emelni.

Nagy összességében elmondható, hogy minden önkormányzati forinthoz a Kormány kettőt rakott hozzá, hiszen majd 10 milliárd forintba került összesen ez a négyötöd maratonnyi új aszfaltréteg, az esetek többségében persze az úthoz tartozó járdák, kocsibeállók és csapadékvízelvezető-rendszerek kialakításával egyetemben.

Mindent összevetve persze még ennél is több forrást fordítottunk az utak karbantartására, megújítására, hiszen 2007-ben, amikor még a kertvárosi úthálózat 27 százaléka földútból állt, friss polgármesterként ígéretet tettem ennek a tarthatatlan állapotnak a felszámolására. A nemzet fővárosában mégsem közlekedhetünk porban és sárban!

Hatalmas vállalás volt, ám nemrég az utolsó kettő földutat is felszámoltuk, így - nem számítva azt a szakaszt, ahol a lakók kimondott kérésének eleget téve nem nyúltunk hozzá az úthoz – most már belterületi útjaink is méltóak a Kertvároshoz!

Ugyanakkor nem lehet hátradőlni, van még tennivaló bőven, és nemcsak a Fővárosi Önkormányzat által elhanyagolt főutak tekintetében, de az elhasználódás miatt jó pár kerületi útra is ráférne a csinosítás, úgyhogy ezúton is felkérem Szatmáry Kristóf képviselő urat, folytassa a jövőben is hathatós lobbitevékenységét a Kormánynál, legyen a segítségünkre a támogatások megszerzésében!

Köszönöm mindenkinek a támogatását, segítségét, türelmét, büszkék lehetünk közös sikerünkre!