Ugrás a tartalomra

Vannak kivételek…

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a koronavírus mindent megbénított. Szerencsére azért vannak kivételek.

Ilyen például a Jókai utcai szakrendelő felújítása. Mivel az Egészséges Budapest program támogatásával zajlik a beruházás, az elmúlt héten ellenőrizték a program illetékesei a kivitelezést. Megállapították, hogy a munkálatok az ütemterv szerint folynak, és elégedetten nyilatkoztak mindarról, amit a bejáráson tapasztaltak. Jelenleg az emeleti szintek tartószerkezetének kialakítása folyik. A Jókai utca felőli épületrészé már elkészült, most a Tekla utca felé eső szárny van soron. Amint az elkészül, kezdődik a liftház kialakítása és a lift beszerelése. Ha semmilyen váratlan akadály nem jön közbe, kerületünk lakói a jövő év végén birtokba vehetik az új épületrészeket.
Az alábbi két kép az előző és a mostani lapszámunk megjelenése között eltelt időszak változásait illusztrálja:

Azok az útépítések, amelyekre a tavalyi évben nyert pályázati pénzt az Önkormányzat, természetesen folytatódnak. A rövidebb útszakaszok némelyikének aszfaltozása – például a Lucernás-köz – már be is fejeződött. A nagyobb munkák közé tartozik a Nógrádverőce utca Veres Péter út felől induló szakasza, ahol komolyabb földmunkákra is szükség volt, továbbá több keresztutca csatlakozását is ki kellett alakítani, de ennek a hosszú szakasznak a munkálatai is jól haladnak, amelyet az alábbi fotók is bizonyítanak.
Az útépítések párhuzamosan folynak, némelyik pedig a közeljövőben kezdődik. És most írják ki azt közbeszerzési pályázatot, amely a Csömöri út felső szakaszának a már nagyon régen esedékes felújítására keres kivitelezőt.

Újra birtokba lehetett venni a kerület játszótereit is. Már mindegyiket lehet használni, köztük a Reformátorok tere alatti csúszdaparkot is, amelynek a kezdetben túl gyorsnak bizonyult csúszdái már szelídített formában állnak használóik rendelkezésére. Az átépítetés következtében a lecsúszó gyerekek kisebb sebességgel érkeznek az alagutak végére. A vagányabbak persze kicsit lassúnak találják, de biztonsági okokból nem hozzájuk vannak méretezve a lesiklás paraméterei.
Fontos tudni ugyanakkor, hogy a lassúbb csúszdát sem szabad hason fekve, fejjel előre használni! Érdemes megjegyezni, hogy ezen a játszótéren a csúszdákon kívül még 15 egyéb játék – a többi között mászókák, gumiasztalok, hinták, mini csúszda, rollerpálya, homokozó – áll a gyerekek rendelkezésére, amelyek mindegyike nagyon népszerű.

Forrás: XVI. Kerületi Újság