Ugrás a tartalomra

Megszűnik a forgalomkorlátozás a Csömöri út József utca és Batthyány utca közötti szakaszán szeptember 24-étől

Helyreáll a 277-es autóbusz forgalma; a 31-es, a 92-es, a 92A és a 130-as autóbusz közlekedése pedig változik 2018. szeptember 24-én (hétfőn) az első reggeli járatindulástól, mert a XVI. kerületi Csömöri úton folytatódnak az útépítési munkálatok a József utca és a Körvasút sor között. A munkák részleges befejezése miatt a Csömöri út József utca és Batthyány utca közötti szakaszán mindkét irányban megszűnik a forgalomkorlátozás. A szakaszon még apróbb javítási munkák lehetségesek, de azok már forgalmi korlátozással nem járnak.

 

Közúti lezárások

 

  • A munkák részleges befejezése miatt a Csömöri út József utca és Batthyány utca közötti szakaszán mindkét irányban megszűnik a forgalomkorlátozás.
  • A Szent Korona utcában a Rózsa utca és a Batthyány között az egyirányú forgalmi rend érvényben marad.
  • A Csömöri út felüljáró melletti, Körvasút sor irányú útszakaszának lezárása továbbra is érvényben marad, valamint lezárják a felüljáró mellett a Szlovák út felé vezető útpályát is.
  • A Csömöri úton, a Batthyány utca és a Rózsa utca között továbbra is az egyirányú forgalom fenntartásával végeznek munkálatokat.

 

Közöségi közlekedés

 

·         A 277-es autóbusz mindkét irányban az eredeti útvonalon közlekedik;

·         a 31-es és a 130-as autóbusz a Szlovák út és Újpalota felé a Pálya utca megálló helyett a 144-es autóbusz Rózsa utca megállójában áll meg.

·         a 92-es és a 92A autóbusz Rákosszentmihály vasútállomás felé továbbra is jelenlegi terelt útvonalán közlekedik, azonban szeptember 24-én (hétfőn) az első reggeli járatindulástól Kistarcsa felé változik az útvonala, és újra megáll a Rákóczi út, József utca, Szent Korona utca megállóhelyeken, valamint új, ideiglenes megálló létesül a Szent Korona utca és a Rózsa utca kereszteződésénél.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

Budapesti Közlekedési Központ