Ugrás a tartalomra

Bokrétaünnepet tartottunk a Kertvárosi Idősotthonnál

Újabb mérföldkövéhez érkezett a Fejlődő Kertváros Program IV. 18. pontjában megígért Kertvárosi Idősotthon építkezése, hiszen elérve az épület legmagasabb pontját, ma délután bokrétaünnepre gyűltünk össze a Csobaj utcában.

El kell ismerni, az idős emberek méltó pihenését szolgáló, 3,8 milliárd forintos összköltségű beruházás kivitelezése kiváló ütemben halad, minden bizonnyal tartható lesz a jövő év végi befejezés.

Az 50 fő befogadására alkalmas új létesítmény egy mintegy 15 éve tátongó űrt fog betölteni a Kertvárosban, a kerületi önkormányzat a kezébe vette a dolgot, és maga elégíti ki ezt az alapvető szociális igényt.

Érthető, hogy a kerületi lokálpatrióták idős korukban is ragaszkodnak a Kertvároshoz, megszokott környezetükhöz. Sőt, ahogyan Kovács Péter polgármester és Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő rendszeresen megtapasztalják, bármilyen rendezvényen, közösségi programon is vesznek részt, az idősotthon témája már az első kérdések között felmerül.

Mindemellett, a helyi igényeken túl, az állam érdeke is, hogy olyan intézmények jöjjenek létre, melyek funkcionálisan és gazdaságossági szempontból, valamint esztétikailag is hozzájárulnak a közösségi, társadalmi célok megvalósulásához – emelte ki a velünk ünneplő Nyul Zoltán, magasépítésért felelős helyettes államtitkár. A Kertvárosi Idősotthon ennek eklatáns példája lesz, ezért is állt Magyarország Kormánya már a tervezés pillanatában a vállalásunk mellé!

A közbeszerzésen nyertes ÉPKAR Zrt. szemmel láthatóan kiváló munkát végez, április közepén még csak az alapkövet helyeztük el, mára pedig már egy szerkezetkész épület fogadott bennünket. Kicsit több mint egy év, és a pezsgős palackok fognak pukkanni!