Ugrás a tartalomra

A könyvtár működik, csak máshogy

Amint azt nagyon sokan tudják, a Veres Péter út 53. szám alatt található a Sashalmi Könyvtár, amely a hatályos rendeleteknek megfelelően a többi közintézményhez hasonlóan most nem látogatható. Az intézmény lelkes munkatársa, Muntyán Barbara azonban nem engedte el a könyvek szerelmeseinek a kezét.
Kihasználva az elektronika adta lehetőséget, gyerekeknek és felnőtteknek is rendszeres felolvasást tart. Sőt új látogatókra is számít – egyelőre csak a virtuális térben –, olyanokra, akik eddig nem jártak könyvet kölcsönözni.
A könyvtárnak van egy folyamatosan működő Facebook-oldala. Ott megtalálható az intézmény teljes programja, közötte azoknak a felolvasásoknak az időpontja is, amelyek most a személyes találkozást igyekeznek helyettesíteni. A kicsiknek élő meseolvasást tartanak, de Muntyán Barbara gondolt a felnőttekre is. Az ő számukra minden nap 14 órakor kezdődik az Oldalról oldalra program, amelyben szintén élő adásban novellák, kortárs szerzők művei és egyéb irodalmi csemegék hangzanak el.
A könyvtár Facebookon látható programjai mindenkihez szólnak. Jó lenne, ha a rendkívüli helyzet miatt megszaporodott szabadidejüket töltő felnőttek is megnéznék, meghallgatnák a könyvtár videóit, amelyek később is visszanézhetők az intézmény a Facebook-oldalán.  

XVI. Kerületi Újság