Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat február 12-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

közlemény
diagram

A koronavírus-járvány második ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében február 8-től ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki 27/2021. (I.29.) számú rendeletével. A Kormány rendelete értelmében a védelmi intézkedések március 1-ig érvényben maradnak.

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:

  • a tömegközlekedési eszközökön és zárt térben, illetve az előírt közterületeken viseljen maszkot,
  • tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
  • rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
  • tartsa be az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat,
  • és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A házi orvosi praxisok február 12-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 88 fertőzöttről van tudomásunk.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint február 11-én tantermen kívüli, digitális munkarend 2 iskola egy-egy osztályában folyik. A XVI. kerületben 3 iskolában 4 fő tanuló igazolt Covid-19 fertőzött.

Az önkormányzat által fenntartott óvodák és bölcsődék közül február 12-i információk szerint a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Farkashalom utcai telephelyén 2 csoportra február 15-ig rendeltek el rendkívüli szünetet. A Szivárvány Bölcsőde Cziráki utcai telephelyén 1 csoportra február 19-ig szünetet rendeltek el. 1 óvodában 3 dolgozó és 1 bölcsődében 1 dolgozó igazolt Covid-19 fertőzött.

A Kertváros Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is. A regisztráció utáni oltás a XVI. kerületben is folyamatosan zajlik. 

 

2021. február 12.                                                    

Kovács Péter

polgármester