Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat február 7-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A koronavírus-járvány második ütemének terjedése szerte Magyarországon, így a Fővárosban és a Kerületünkben is felgyorsult. A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében november 4-től ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki 478/2020. (XI.3.) számú rendeletével. A Kormány rendelete értelmében a védelmi intézkedések március 1-ig érvényben maradnak.

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be:

  •  a tömegközlekedési eszközökön és zárt térben, illetve az előírt közterületeken viseljen maszkot,
  •  tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot,
  •  rendszeresen használjon kézfertőtlenítőt,
  •  tartsa be az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat,
  •  és ha a betegség jeleit észleli önmagán, vagy a hozzátartozóin, haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A házi orvosi praxisok február 7-i adatszolgáltatása alapján jelenleg kerületünkben 77 fertőzöttről van tudomásunk.

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint február 4-én tantermen kívüli, digitális munkarend egy iskola 1 osztályában folyik. A XVI. kerületben 1 iskolában 2 fő tanuló igazolt Covid-19 fertőzött.

Az önkormányzat által fenntartott óvodák közül február 7-i információk szerint a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Farkashalom utcai telephelyén 2 csoportra február 8-ig rendeltek el rendkívüli szünetet. 1 óvodában 2 dolgozó igazolt Covid-19 fertőzött.

A Kertváros Önkormányzata és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is. A regisztráció utáni oltás a XVI. kerületben is megkezdődött.

Kovács Péter

polgármester