Ugrás a tartalomra

A XVI. kerületi Önkormányzat november 4-i közleménye a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a mai naptól ismét veszélyhelyzetet hirdetett ki 478/2020. (XI.3.) számú rendeletével. Ennek értelmében a következő 15 napban – ha az Országgyűlés meghosszabbítja, akkor további 90 napban – a polgármester, képviselő-testületi jogköröket gyakorolva végzi az Önkormányzat irányítását. A polgármester, ahogyan tavasszal is, úgy az előttünk álló veszélyhelyzeti időszakban is, az önkormányzati képviselők véleményének megkérdezése után hoz döntéseket.

Az eddig kihirdetett kormányrendeletek Önkormányzatunkra plusz feladatokat még nem hárítanak, de várhatóan a napokban újabb rendelkezések fognak életbe lépni, melyekre a Polgármesteri Hivatal kollégái (ahogyan az első hullám idejében is) most is felkészülnek.

A védekezés sikere, valamint a koruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen veszélyeztetett honfitársaink védelme érdekében a Kertváros Önkormányzata nyomatékosan kéri, hogy az új járványügyi szabályokat, intézkedéseket mindenki tartsa be:

 

  1. Kijárási korlátozás: éjfél és reggel 5 óra között – a rendeletben szereplő kivételekkel – mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni.
  2. Szórakozóhelyek: szórakozóhelyeknek zárva kell tartaniuk és az ilyen típusú – tehát a NEM ültetett – koncerteket, rendezvényeket tilos mind szervezni, mind látogatni. A rendelkezés megszegése a szervezőkre és a résztvevőkre nézve súlyos büntetésekkel járhat. A rendelkezés a vendéglátóhelyekre, tehát éttermekre, kávézókra NEM vonatkozik, azok továbbra is nyitva tarthatnak az egyéb járványügyi szabályok betartásával.
  3. Kulturális rendezvények és helyszínek, mozielőadások, nem nemzetközi sportrendezvények: nézőterén a nézők – a páholyok kivételével – csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el. A 1,5 méteres távolságot meg kell tartani a páholyokban, a létesítmény területén, a kulturális vagy sportrendezvények szünetében, valamint a helyszínen található vendéglátó üzletben is. A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi.
  4. Tömegközlekedés: reggel 7 óra és délelőtt 9 óra közötti, valamint 15 óra és 19 óra közötti időszakokra járatsűrítést rendelt el a Kormány.
  5. Ingyenes parkolás az egész ország területén.

A Kertváros Önkormányzata az elmúlt hónapokhoz hasonlóan, a rendelkezésre álló hivatalos járványügyi információkról továbbra is folyamatosan tájékoztatja a lakosságot. Az Önkormányzat és intézményei az Operatív Törzs iránymutatásainak megfelelően, mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

Tavasszal is vigyáztunk egymásra, tegyük ezt most is!

2020. november 4.                                                              

 

Kovács Péter

polgármester

 

Csatolmány Méret
közlemény (238.22 KB) 238.22 KB