Ugrás a tartalomra

A XVI. Kerületi Önkormányzat újabb, május 4-i tájékoztatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

koronavírus tájékoztatás 2020_05_04
korona 05_04

A Magyar Kormány veszélyhelyzetet hirdetett ki a március 11-én 15 órától hatályba lépett 40/2020. (III.11.) számú rendeletével. Önkormányzatunk saját hatáskörében a koronavírus terjedését megelőzendő, az eddig elrendelt intézkedéseken a következő újabb intézkedéseket vezeti be, valamint az alábbi ellátásokat biztosította:

Május 4-től az Emberi Erőforrások Minisztériumának irányelvei alapján részlegesen újraindul az eddig sürgős esetekre, életmentő, illetve a maradandó egészségkárosodás elkerülését célzó beavatkozásokra korlátozott egészségügyi ellátás. 

ALAPELLÁTÁS: 

 • A személyes gyermek és felnőtt háziorvosi ellátás indokolt esetben, és kizárólag telefonos egyeztetést követően, a háziorvos által megadott helyen, valamint időpontban lehetséges!  
 • A háziorvosok rendelési időben, a www.szakrendelo16.hu/felnott-haziovosi-szolgalat/ oldalon megtalálható telefonszámokon érhetőek el. 
 • Késés esetén az időpontot törlik és a vizsgálatra csak ismételt bejelentkezés után kerülhet sor, a telefonos bejelentkezés nélkül érkezőket nem fogadják.
 • Önkormányzatunk az ellátás biztonsága érdekében több alkalommal védőfelszerelést (orvosi maszkot, kesztyűt) osztott ki a háziorvosoknak. 
 • A fogorvosok védőöltözetet és arcvédő pajzsot is kaptak. 

SZAKORVOSI ELLÁTÁS: 

A kerületi Szakrendelőben fokozatosan indul újra az ellátás.  

 • Szakorvosi vizsgálatra indokolt esetben és telefonos bejelentkezés után, az orvos által megadott módon és időpontban kerülhet sor.  Az orvosok elérhetőségei megtalálhatóak a szakrendelő honlapján: www.szakrendelo16.hu/doctors/4-columns-doctors/. A hívásokat rendelési időben fogadják. 
 • Mivel a Szakrendelőbe csak előzetes vizsgálat (testhőmérséklet-mérés és kockázati teszt kitöltése) és kézfertőtlenítés után lehet belépni, ezért kérjük, hogy 15 perccel az orvos által adott időpont előtt érkezzenek. 
 • Késés esetén az időpontot törlik és a vizsgálatra csak ismételt bejelentkezés után kerülhet sor, telefonos bejelentkezés nélkül érkezőket nem fogadják. 
 • Önkormányzatunk az ellátás biztonsága érdekében védőfelszereléssel látta el a Szakrendelő dolgozóit is. A vizsgálatra érkezők, amennyiben nincs saját maszkjuk, a bejáratnál kaphatnak. A maszk viselése kötelező.
 • Laborvizsgálatra a +36 1 401 1355 telefonszámon, a betegirányítónál lehet időpontot foglalni. 
 • Az egynapos sebészet, a fizikoterápia és a gyógytorna folyamatosan indul újra.  

A fenti intézkedések visszavonásig, illetve a jelzett időpontig érvényesek.

Jelenleg kerületünkben 7 fertőzöttről van tudomásunk, 1 ember elhunyt, 4 pedig felgyógyult a betegségből. 41 kerületi lakos hatósági házi karanténban van, míg 128 főnek tünetmentesen lejárt a karantén időszaka.

Az eddigi intézkedéseket a kerület vezetése megelőző jelleggel hozta meg. A XVI. kerületi Önkormányzat és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben az Operatív Törzs iránymutatásainak megfelelően, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is.

Megkérek minden Kertvárosban élő polgárt, hogy kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére!

 

2020. május 4.                                                                     

 

Kovács Péter

polgármester