Ugrás a tartalomra

Macskaivartalanítási program 2022

A kertvárosiak kérésének eleget téve, valamint a macskák túlzott elszaporodása miatt a XVI. kerületi Önkormányzat idén is meghirdeti macskaivartalanítási akcióját.

A macskaivartalanítási programban a XVI. kerületi címmel rendelkező lakosok vehetnek részt. Tisztelettel kérjük, hogy kizárólag azok jelentkezzenek, akik a 2021. évi ivartalanítási programban nem vettek részt!

Jelentkezés: 2022. április 1-jétől.

Az akcióban részt venni az erre a célra rendelkezésre álló jelentkezési lap kitöltésével lehet, mely átvehető és le is adható személyesen a Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Ügyfélszolgálati Irodáján (fsz. 8.), valamint letölthető az Önkormányzat honlapjáról.

E-mailen keresztül a macskaivartalanitas@bp16.hu címre várjuk a kitöltött, beszkennelt jelentkezési lapokat.

A jelentkezést követően hetente összesítjük a beérkezett jelentkezéseket,  majd továbbítjuk a kijelölt állatorvoshoz. Ezután az állatorvos és a gazdi veszi fel egymással a kapcsolatot.

A macskaivartalanítás költségét Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzata fedezi azzal a feltétellel, hogy a jelentkező megfizeti – a műtétet elvégző orvosnál – hím macska esetében 3.000 Ftnőstény macska esetében 5.500 Ft szolgáltatási díjat.

Amennyiben az orvosi beavatkozás során az állatnál bármiféle komplikáció lép fel, a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzatot felelősség nem terheli. Az állatorvos a műtét előtt az állatot megvizsgálja és a vizsgálat eredménye alapján dönt az állat műthetőségéről. A jelentkező köteles – egy előre egyeztetett időpontban – az állatot az Önkormányzat által kijelölt állatorvoshoz elszállítani (pl. macskahordozóban), majd a műtét után az állat hazaszállításáról gondoskodni.

 

Csatolmány Méret
Jelentkezési lap (60 KB) 60 KB