Ugrás a tartalomra

Felhívás ifjú tehetség elismerő cím kitüntetésre

Felhívás

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a szellemi és tudományos élet területén kimagasló eredményt elért ifjú tehetségek elismerésére a „Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége” címet alapította.

A cím adható:

  • magyar kultúra és irodalom, hagyományőrzés
  • magyar zeneművészet és
  • magyar tudomány

kategóriákban kimagasló eredményt elért, a Budapest Főváros XVI. kerületben bejelentett lakóhellyel rendelkező 12. életévét betöltött, de 35. életévét még be nem töltött ifjú tehetségek anyagi és erkölcsi ösztönzésére, munkájuk elismerésére. A „Magyar kultúra és irodalom, hagyományőrzés” kategóriában évente két fő, a „Magyar zeneművészet”, valamint a „Magyar tudomány” kategóriában évente egy-egy fő tüntethető ki - megfelelő jelölt esetén - a „Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége” címmel.

A címmel oklevél, emlékplakett, valamint 12 hónapon keresztül 60.000,- Ft/hó ösztöndíj jár.

Az adományozás rendje: A „Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége” kitüntető cím a 2024. évben a március 15-i ünnepi képviselő-testületi ülésen kerül átadásra. 

A kitüntető cím elnyerésére javaslatot tehetnek az önkormányzat bizottságai, a XVI. kerületben működő intézmények, valamint a XVI. kerületi lakos magánszemélyek.

Felkérem a kerületi polgárokat, intézményeket és az önkormányzat bizottságait, hogy tegyenek javaslatot - életrajzzal, indokolással ellátva - a kitüntető cím adományozására.

Az indítványok beadására a felhívással közzétett űrlapon, az elektronikus ügyintézési felületen vagy papír alapon van lehetőség, az előterjesztéseket 2024. január 18-ig a Polgármesteri Hivatal Humán Irodájára (1163 Budapest, Havashalom u. 43.), a a Köznevelési, Kulturális, Sport, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottságnak címezve szükséges eljuttatni.

A részletes indoklás mellé a javasolt személyről önéletrajz benyújtása szükséges.

Az űrlap letölthető a https://www.bp16.hu/hirek/palyazati-felhivasok fül alatt, valamint személyesen a Polgármesteri Hivatalból kérhető.

A felhívással kapcsolatban további információ kérhető a +36-1/401-1510-es telefonszámon, a pordan.monika@bp16.hu e-mail-címen vagy személyesen a Humán Irodán, a 226. sz. szobában.

A borítékra kérem ráírni: „Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége”

                                                                                                                                   Kovács Péter

                                                                                                                                   polgármester

Csatolmány Méret
Ifju tehetseg felhivas_2024.pdf (70.72 KB) 70.72 KB
IfjuTehetsegAdatlap_vegleges.docx (94.14 KB) 94.14 KB
IfjuTehetsegAdatlap_vegleges.pdf (553.93 KB) 553.93 KB