Ugrás a tartalomra

Kovács Péter polgármester összefoglalója a május 5. és 18. közötti eseményekről

Polgármester úr szokásos összefoglalója a május 5. és 18. közötti eseményekről:

✅ A Budapesti Útépítési Programnak és Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselőnek köszönhetően átadtuk a Zsemlékes utat és a Táncsics utcát.

✅ Felemelő alkalom volt Böjte Csaba atyával találkozni, aki a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezésében látogatott el kerületünkbe, és tartott szentmisét.

✅ A Szentmihályi Konrád Ferenc Uszoda újjáépítésére tartottak jótékonysági estet a Szent Mihály templomban, ahol Szilasi Alex, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész adott koncertet. Reméljük, mihamarabb elkészül a tűzvizsgálati eredmény, és hozzáláthatunk az érdemi munkához.

✅ Emléktáblát avattunk az Erzsébetligeti Színháznál.

✅ Intézményvezetői tanulmányúton voltunk Nizzában. Azért esett erre a városra a választásunk, mert ugyanolyan nagyvonalú vállalásuk van, mint nekünk. Azt tűzték ki célul, hogy összesen legyen annyi fájuk, ahány lakosuk – ez náluk 280 ezer új fát jelent a már meglévőkön felül.

✅ A XVI. kerületi Nagycsaládosok Egyesületének 20 éves jubileumát ünnepeltük.

✅ Pályaorientációs napot tartottak a Magyar Honvédség Újszász utcai bázisán.

✅ Ismét csatlakoztunk a „Bringás reggeli” programhoz, a szokott helyünkön egy kis kakaós csigával és innivalóval vártunk a bicikliseket.

✅ Lázár János miniszter úr minisztériumában jártunk a HÉV-metró összekötésének ügyében, igyekeztünk egy picit előrébb mozdítani a projektet.

✅ Újfent elismerték önkormányzatunk munkáját, a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” gálán a „Tehetségbarát Önkormányzat Díj” elnevezésű, a tehetséggondozás területén végzett áldozatos munkáért járó elismerést vehettem át.

✅ Megkezdődtek a kakaózások! Remek alkalom arra, hogy a diákok kicsit jobban megismerkedjenek a Hivatal mindennapjaival, a polgármesterrel és a képviselő-testület munkájával.