Ugrás a tartalomra

25 éves a KMSE

Dupla ünnep volt a Kerületi Kézilabda MSE (kmse) évzárója, hiszen a Rozmán Attila által vezetett  Egyesület fennállásának 25. évfordulóját is  ünnepelte. A negyed évszázad pedig bizonyíték arra, hogy a sportnak közösségteremtő ereje van.

Tarpai Zoltán műsorvezető az Egyesülettel kapcsolatban elmondta: Rozmán Attila, Czeglédi Zoltán és Zaja Krisztina 1991-ben határozta el, hogy létrehoznak egy női és egy férfi kézilabdacsapatot, a következő évtől pedig már a Budapest IIB-ben szerepeltek. A KMSE-nek köszönhetően a XVI. kerületből olyan klasszisok indultak útnak, mint Tomori Zsuzsa és Tamás Krisztina, 2006-ban pedig öt kertvárosi játékos is bekerült a Budapest válogatottba. 2013-ban felújították az Egyesület épületét, ahol egy konditermet és egy rehabilitációs szobát alakítottak ki, illetve egy strandkézilabda pályát is létrehoztak.

Jelenleg az összes kerületi általános iskolából járnak diákok az Egyesületbe kézilabdázni nyolcéves kortól, hat általános iskolában hat kihelyezett előkészítő korcsoport működik, emellett a XIV., a XV. és XVII. kerületből, valamint Kistarcsáról és Csömörről látogatják az edzéseket. 98 szivacskézilabdás, 175 igazolt utánpótláskorú játékos, 22 diák és egy felnőtt csapat, 14 edző: ők alkotják a KMSE gárdáját. Tavaly pedig 13 kézilabdás részesült önkormányzati ösztöndíj-támogatásban.

XVI. Kerületi Újság - Piros Cecil