Ugrás a tartalomra

Aranyosan csillog a kard

A páston az ünnepek után sem állt meg az élet,
a versenyek pedig tovább folytatódnak 2017-ben. Így volt ez a január 6-a és 8-a között megrendezett Héraklész Budapesti Nemzetközi Világkupán is, amely idén Gerevich György emléke előtt tisztelgett. A verseny ezúttal is az Istvánmezei úti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban kapott otthont, ahol a Kertvárosi Vívó Sport Egyesület (KVSE) vegyes kardcsapata aranyérmet szerzett. 

Az együttes Kern Bianka, Pusztai Liza, Záhonyi Petra, Galgóczy Tamás, Nagy Martin és Szlama Vilmos közreműködésével első ízben a nyolc között Chilével találkozott, ezután következett a negyeddöntőben Nagy-Britannia. Az elődöntőben az esélyesebb oroszokkal sorsolták össze a mieinket, akik végül szoros küzdelemben a döntőbe masíroztak, ahol olasz ellenfeleket kaptak. Egy remek összecsapás végén pedig a magyar vegyes kardcsapat nyakába akasztották az aranyérmet. A hétvégén a kertvárosiak közül még Baaken Mátyás, Hegedűs Márton, Kovács Marcell és Pártényi Ádám léphetett pástra.

Természetesen Decsi István, a KVSE vezetője is kint volt a versenyen, hogy segítse és buzdítsa tanítványait.

– A Héraklész Világkupa a legerősebb színvonalú verseny junior és kadet korosztályban, amelynek dobogóján a fiaim, Tamás és András is álltak, sőt, még jómagam is. A mezőnyben kiemelkedők az orosz, az olasz és az amerikai versenyzők, akik nem feltétlenül technikailag vagy fizikailag jobbak a mieinknél, hanem a pszichikai és a mentális koncentrációjuk erősebb. Kern Bianka az elmúlt három évben versenyez magas szinten, jó teljesítményét hűen mutatja a többi között a korosztályos Európa-bajnoki cím. Hegedűs Márton és Baaken Mátyás pedig szintén jó eséllyel pályázhat arra, hogy a nyomdokaiba lépjen – mondta a mesteredző.

XVI. Kerületi Újság - Varga Tibor