Ugrás a tartalomra

Atlétaérmek

Fedett pályán rendszerint azonos időben rendezik az ifjúságiak (16-17 évesek), valamint a juniorok (18-19 évesek) bajnokságát. Atlétáink a szezon legsikeresebb megmérettetésén vannak túl, ugyanis a két nap során összesen kilenc érmet szereztek. Az idősebb korosztály legfényesebb érmét Finta Sára nyerte 800 méteren, ahol végig jól versenyzett, és új egyéni csúccsal szerezte meg a bajnoki címet.

Remekül szerepelt Tano Leonardo, aki 2017-ben 110 méteres gátfutásban ezüst-
érmes lett a felnőttek között. Ezt most saját korosztályában is megismételte két egyéni csúcs kíséretében. Ifjabb Tomhauser István tanítványa egyébként fő versenyszáma mellé még magasugrásban is begyűjtött egy második helyet úgy, hogy több mint egy éve volt a lábán utoljára magasugró cipő.

A korosztály éremkollekcióját Rapai Fanni egészítette ki, aki 400 méteren, javuló formát mutatva szerzett
bronzérmet.

Az ifjúságiaknál két éremduplázónk is volt. Urbán Zita az első nap 1500 méteren aratott fölényes győzelme után 800 méteren csupán három századmásodperccel maradt le a dobogó legfelső fokáról.

Pap Márk 60 méteren, egy rendkívül szoros és kiélezett döntőben lett harmadik, majd ezt követően már nem is volt olyan meglepő, hogy magabiztosan hódította el a 60 méteres gátfutás bajnoki címét.

Ebben a korosztályban még egy bronzérem született: Szőke-Kiss Anna 800 méteren épp edzőtársa mögött ért célba, egyéni csúcsot futva.

A középtávfutók edzője idősebb Tomhauser István, a gátfutóké ifjabb Tomhauser István.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a dobószámok versenyére ezúttal is Szombathelyen került sor. Ez alkalommal a felnőttek mellett a serdülők és az újoncok küzdhettek meg egymással.

A felnőttek között Detrik Balázs már fedett pályán és szabadtéren is állt dobogón. Ezúttal sem tett másként, idei legjobb (16,62 méteres) lökésével bronzérmet szerzett.

Az újonc fiúk mezőnyében kettős győzelemnek örülhettünk. Barta Zoltán és Csintalan Dániel egymás között osztoztak az arany illetve ezüstérmen, fölényesen maguk mögé utasítva a mezőny többi részét. Valamennyi indulónk edzője Kovács Gyula.

XVI. Kerületi Újság