Ugrás a tartalomra

Az Ikarus nyerte a Kovács Gábor Emléktornát

Az Ikarus nyerte a Kovács Gábor Emléktornát

A RAFC 24. alkalommal rendezte meg az alig 21 évesen, mérkőzés közben elhunyt játékosának tiszteletére a Kovács Gábor emléktornát. A vezetőség úgy döntött, hogy a sportbarátság ápolása érdekében ezúttal a kerületi csapatokat hívja meg a ma már a budapesti amatőr futball egyik legismertebb kegyeleti rendezvényére. A mérkőzések sportszerű légköre, a számos szurkoló részvétele, a rövid megemlékezés és az egyesületi vezetők koszorúzása méltó volt a fiatal sportoló emlékéhez.

Az első nap az Ikarus 6-0-ra győzte le az RSC-t, míg a házigazda RAFC 3-1-re verte a tavalyi torna győztesét, az MLTC-t. Mindezek előre vetítették a másnapi végeredményt. A harmadik helyért élvezetes, gólokban gazdag mérkőzésen az MLTC 5-3-ra nyert az RSC ellen. A döntőben a szokás szerint jól igazoló, már egy héttel a bajnoki rajt előtt jó formában lévő Ikarus simán verte az erősen tartalékos házigazdákat: Ikarus-RAFC 5-0 (2-0). Gólszerzők: Balogh Bence (3), Devecseri Zs., Szabó Pál. Az Emléktorna legjobb játékosának Halász Balázst (Ikarus) választották. Az Ikarus egyébként teljesen megérdemelten nyert, kimagaslott a mezőnyből.

Befejezésképpen a RAFC vezetői megköszönték a résztvevő csapatoknak, a szurkolóknak, a játékvezetőknek – akik a BLSZ igazgatója, Lovász Tamás engedélyével térítésmentesen látták el feladatukat – a részvételt. Ezután átadták a kupákat és az okleveleket, amelyek költségéhez az Önkormányzat Kulturális és Sport Bizottsága is hozzájárult. Végül a rendező RAFC a csapatokat egy finom bográcsvacsorára hívta meg, amit a résztvevők jó hangulatban fogyasztottak el. Jövőre következik a jubileumi, 25. Kovács Gábor Emléktorna.

XVI. Kerületi Újság - Varga Ferenc