Ugrás a tartalomra

Az MLTC nyerte a XXIII. Kovács Gábor Emléktornát

A RAFC 23. alkalommal rendezte meg fiatalon elhunyt játékosának tiszteletére a Kovács Gábor Emléktornát a Pirosrózsa utcában. Az egy első osztályú (RAFC), két másodosztályú (RSC, Mogyoród) és egy harmadosztályú (MLTC) csapat közül némi meglepetésre, ám teljesen megérdemelten a mátyásföldiek nyerték a győztesnek járó kupát. Az első napon 1-1-es döntetlent játszottak a RAFC-cal és 11-esekkel jutottak a döntőbe, ahol az RSC ellen diadalmaskodtak 3-0-ra. Zséli László fiatal csapata minden dicséretet megérdemel, és bizakodva várhatják a bajnokságot. A torna legjobb játékosa Zubonyai Viktor (MLTC), a legjobb kapusa Perlmutter Botond (RSC) lett. Rajt a Budapest Bajnokságban Augusztus 21-én megkezdődött a Budapest Bajnokság 2016/17. évi idénye. Az első fordulóban mindhárom kerületi csapatunk elhalasztotta mérkőzéseit, sőt az Ikarus a második fordulóban sem lépett pályára. Az első osztályban az Ikarus szeptember 7-én hazai pályán fogadja a MAFC-ot, majd szeptember 14-én a Testvériség vendégeként játsza le az elhalasztott meccseket. A szintén első osztályú RAFC szeptember 7-én pótolja első fordulóbeli halasztását a Kelen SC ellen. A sok problémával küzdő kék-sárgák a második fordulóban viszont már pályára léptek, és bravúros győzelmet arattak a bajnokságot győzelemmel kezdő FFC ellen.

Ferencvárosi FC – RAFC 1-2 (1-0) G.: Vörös I., Bánhegyi B. A Budapest II. osztályban induló Rákosszentmihályi SC is elhalasztotta az első fordulóbeli mérkőzését, a másodikban pedig a Kelen SC tartalék csapatát fogadták a Pirosrózsa utcában. (Az eltávozott THSE Sashalom után visszaköltöztek régi helyükre.) 60 percig jól játszottak, vezettek is, ám a végén elég volt egy 10 perces rövidzárlat, és elment a meccs. RSC – Kelen SC II 1-2 (1-0) G.: Bodnár M.

A Budapest III. osztályban szereplő MLTC szeptember 4-én kezdte a szezont, első hazai mérkőzését szeptember 11-én játssza a Rákosliget ellen. Kerületi csapatainknak sikeres szereplést, sérülésmentes, színvonalas mérkőzéseket kívánunk a 2016/17. évi idényre!

XVI. Kerületi Újság -Varga Ferenc