Ugrás a tartalomra

Birkózóink nyara

Habár az egész ország az olimpia lázában égett, nem szabad megfeledkeznünk ifjú sportolóinkról sem. A Kertvárosi SE (KSE) birkózó szakosztályának fiataljai ugyanis a felnőttekhez méltó lelkesedéssel készülnek és versenyeznek, emellett most is úgy gyűjtik az érmeket, mint az év többi szakában.

A közelmúltban az ifjú reménységek küzdelmei előtt még a Kertvárosi SE veteránjai is szőnyegre álltak Dunaújvá-rosban, ahol egyesületünk három versenyzője is indult a Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokságon. A megmérettetésen Kispéter Mihály a 97 kilogramm „B” kategóriájának országos bajnoka lett, Hegedős Zoltán (69kg) és Kovács Szabolcs (76 kg) pedig bronzérmet szerzett. A legkisebbek a Nemzetközi Szabadfogású Kiskun Kupán küzdöttek meg egymással. A KSE négy birkózója közül ezüstéremmel térhetett haza Rein Vilmos a Diák I-es korcsoport 42 kilogrammos versenyzője, Horák Dávid az ötödik helyen végzett, testvére, Horák Balázs pedig a Gyermek I-es korcsoportban a 26 kilogrammosok között a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az eseményen Kis Krisztián volt a legsikeresebb, aki a Diák I-es kategóriában a 46 kilogrammos súlycsoport bajnoka lett.

A nyár elején sem pihent az Egyesület, júniusban ugyanis már a Kadett Szabadfogású Rangsorversenyen lépett szőnyegre Bíró Roland és Molnár Karsa. A 69 kilogrammos súlycsoportban Karsa a 13 induló közül végül az ötödik helyen végzett, Roland viszont a 76 kilogrammosok között a megmérettetés bajnoka lett. A hónap második fele pedig igazi éremeső volt a KSE legkisebb birkózói számára. A Szabadfogású Tini Cuki Birkózógálán Pintér Vince (22kg), Cser Dávid (24kg), Cser Dániel (26kg), Horák Balázs (24kg) és Mayer Kornél (28kg) lett a Gyermek II-es korosztály győztese. Frank Balázs szintén a Gyermek II-es korosztályban, a 24 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, ahogy Rajnai Sebestyén is a Gyermek I-es korcsoport 39 kilogrammosai között. Jó hír az is, hogy a Mongóliában megrendezett szumo világbajnokságon a kerületi Ferencz Brigitta junior korosztályban a negyedik helyen végzett, Pap Arnold pedig csapatban az 5. lett a felnőttek között. A versenyszezonnal együtt viszont nem ért véget a munka a birkózószőnyeg körül. Minden korosztály együtt készül a következő félév bajnokságaira, ezért a nyár hátralévő részében egymást érik majd az edzőtáborok.

XVI. Kerületi Újság - VAN