Ugrás a tartalomra

Budapest Open Nemzetközi Atlétikai Verseny az Ikarus BSE pályán

Idén 8. alkalommal rendezni meg a Budapest Open nyílt felnőtt bajnokságát a Budapesti Atlétikai Szövetség. A verseny augusztus első hétvégéjén (augusztus 1-2.) a hazai sportesemények középpontjában áll. A Budapest Open – Schulek Ágoston Emlékverseny már több éve ezzel az eseménnyel tiszteleg a MASZ volt elnöke, az Európai Atlétikai Szövetség alelnöke, a volt sokszoros válogatott és csúcstartó rúdugró, mesteredző dr. Schulek Ágoston emléke előtt.

A közel ezer atlétát felsorakoztató két napos viadal a főváros legnagyobb atlétikai versenye, melyre külföldről is érkeznek atléták. Az Ikarus BSE sporttelepén lebonyolításra kerülő kétnapos viadal egyúttal Szuper Liga, Junior, Ifjúsági Liga és Serdülő  verseny is, amelyen a hazai élvonal – élén Pars Krisztián Olimpiai bajnokkal és  Halász Bence EB bronzérmes kalapácsvetőkkel – szinte kivétel nélkül képviselteti magát.

Nagy küzdelem várható 110 m-es gátfutáson Dr. Baji Balázs és Szűcs Valdó között, 100 gáton Kerekes Gréta és Kozák Luca között. Távolugrásban a kiváló formában lévő Farkas Petra és Lesti Diána folytatja az egymással való vetélkedést, de a párharc folytatódik akár családon belül 400 m-es gáton Koroknai Tibor és Koroknai Máté között, a testvérek vetélkedésébe a szlovák Martin Kucera (49,06) is beleszólhat. Szintén 400 m gáton induló Molnár Jankának is Szlovákiából érkezik ellenfél Emma Zapletalova személyében (56,86), aki alig két hete ért el U23-as országos csúcsot. Izgalmas versenyt fog produkálni 800 m-en Vindics Balázs, Kiss Gergő Xavér, Kazi Tamás és a Honvéd Kupán kiváló formát bizonyító Szögi István négyes között.

Kiváló eredmény várható gerelyhajításban Rivasz-Tóth Norberttől, 3 próbában Krizsán Xéniától és persze kalapácsvetésben Pásztor Bencétől. Érdemes lesz odafigyelni a külföldi atlétákra is, pl. 100 m-en a Horvátországból érkező Risek Margarétára (11,97), a spanyol Carmen Sánchezre, aki 400 m-en 54,42 idei legjobb idejével érkezik Budapestre. 

Az EAP (Europe Athlétisme Propmotion) versenysorozatába tartozó Budapest Open-re a hazai élvonal mellett jelentkeztek például Horvátországból, Angliából, Spanyolországból, Szlovákiából, de készülnek hozzánk atléták Dániából, Ausztriából, Skóciából, Olaszországból is.


Forrás: Budapesti Atlétikai Szövetség