Ugrás a tartalomra

Budapest Open – VIII. Schulek Ágoston emlékverseny

Az ismert okok miatt leállt a világ, és benne Európa sportélete. Az Öreg Kontinensen sehol nem rendeznek atlétikai versenyeket, egyedül Magyarországon olyan alacsony a fertőzés kockázata, hogy idén is meg lehetett rendezni az ilyenkor szokásos Budapest Opent, amely egyben Schulek Ágoston Emlékverseny is, ezúttal már a nyolcadszor.

Schulek Ágoston először sportemberként, rúdugróként, majd sportdiplomataként is letette névjegyét az Európai sportélet asztalára. Ennek is köszönhető, hogy igen neves vendégek érkeztek az Ikarus BSE Atlétikai Centrumba a kétnapos versenyre. A megnyitón részt vett Schulek Ágostonné Edit asszony, a verseny fővédnöke; Pablo Cassina, az European Athletics Promotion svájci elnöke; Korompai Péter, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke; Sátor László, a Budapesti Atlétikai Szövetség főtitkára; Kovács Péter polgármester; Szász József alpolgármester; Téglássy Tímea, az European Athletics Promotion vezetőségének magyar képviselője; Danada Judit, a Fővárosi Önkormányzat Sportosztályának vezetője; dr. Kónya Csaba, a Béres Gyógyszergyár orvosigazgatója; Kámán Bálint, a Magyar Atlétikai Szövetség sportágigazgatója és Antalóczy Csaba, a XVI. kerületi Önkormányzat Köznevelési, Kulturális, Sport,  Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottságának elnöke.

A kétnapos erőpróbára külföldi sportolók is érkeztek, köztük többen visszatérő résztvevői a Budapest Opennek. 
Természetesen a mezőny nagyobbik része hazai versenyzőkből állt, akik az ország minden tájáról eljöttek, és élvezték, hogy újra versenyezhetnek.
Mindig kiemelt figyelemmel kísérjük Baji Balázs szereplését, hiszen őt egy kicsit a mi fiunknak tekintjük. Nem a kerületünk lakója ugyan, de edzőjével ifjabb Tomhauser Istvánnal,  az Ikarus pályáján készül fel a versenyekre. Jelenleg Balázs hazánk egyik legeredményesebb atlétája.  Most nehéz helyzetben van, hiszen egy súlyos sérülés után igyekszik vissza az élvonalba. Úgy tűnik, jó úton halad, mert az Ikarus pályán minimális különbséggel lett második a 110 méteres gátfutás döntőjében.

Megkérdeztük tőle, mennyire elégedett ezzel a teljesítménnyel:

– Elégedett vagyok, hiszen jelentősen javítottam idei legjobb eredményemen, és úgy érzem ez a teljesítmény még fokozható. Nagyon jó hangulatú versenyen vagyunk túl, és a mostani második hely erős motiváció a következő versenyre, amelyik a Gyulai Memorial lesz, ahol reményeim szerint tovább javul a teljesítményem.
– Hogyan gondolsz az elmaradt olimpiára?
– El kell fogadnunk, hogy rajtunk kívül álló okok miatt ez az év így alakult. Minden sportolónak át kellett alakítania a terveit, és az olimpiával kapcsolatos vízióját. Ugyanakkor a tavalyi sérülésem miatt nekem jól jött az olimpia elhalasztása, mert így egy évvel több időm maradt a teljes felépülésre. Próbálom a javamra fordítani ezt a helyzetet, és bízom benne, hogy jövőre minden rendben lesz. 

Mészáros Tibor, XVI. Kerületi Újság