Ugrás a tartalomra

Budapest Open – X. Schulek Ágoston emlékverseny

🏃‍♂️ Nyolc ország több száz atlétája mérte össze tehetségét és erejét a jubileumi, X. Budapest Open – Schulek Ágoston emlékversenyen, június 4-én és 5-én az IKARUS BSE Atlétikai Centrumjában.

🏆A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Atlétikai Szövetség rendezésében megvalósult kétnapos bajnokságon ismét kiváló eredmények születtek, egyes sportolók egyéni csúcsot is dönthettek a különböző futószámokban, távol- és rúdugrásban, kalapács- és diszkoszvetésben vagy épp gerelyhajításban.

🥇Kovács Péter polgármester megnyitó beszédében az atlétika ünnepének nevezte a megmérettetést, hozzátéve, mekkora öröm, hogy itt a XVI. kerületben működhet egy olyan sportkomplexum, amely nemzetközi versenyek megtartására is alkalmas.

📣Ebben – mint mondta – hatalmas szerepe van a verseny névadójának, Dr. Schulek Ágoston egykori kiváló atléta, sokszoros bajnok, csúcstartó és válogatott rúdugrónak is, aki már hosszú évekkel ezelőtt látta az IKARUS pályáiban a lehetőséget. A néhai sportdiplomata iránymutatásának is köszönhető az, hogy mára hazánk legjobb ifjú versenyzőinek és felnőtt bajnokainak lehet szurkolni a lelátókról.

Gratulálunk a versenyzőknek!